יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
דיון במועצת הביטחון על תימן - "החות'ים - איום בינלאומי, טרוריסטים נואשים"
שגריר ארה"ב באו"ם התייחס למורדים החות'ים בתימן, ואמר כי "החות'ים ירו 200 טילים לישראל - אם זאת לא ההגדרה של איום בינלאומי אני לא יודע מה כן". דברים אלו נאמרו במסגרת דיון שנערך אודות החות'ים במועצת הביטחון
שגריר ארה"ב באו"ם רוברט ווד, אמר בדיון במועצת הביטחון בעניין תימן כי "לפי אינדיקציות מודיעיניות הכטב"ם שפגע בתל אביב יוצר באיראן. אנחנו מגנים את המתקפה".
דניאל אדלסון דיווח ב"ווינט" כי השגריר הסביר ש"החות'ים ירו 200 טילים לישראל - אם זאת לא ההגדרה של איום בינלאומי אני לא יודע מה כן. חלק מחברי המועצה מאמצים נרטיב שקרי שהחות'ים בסך הכל רוצים להראות סולדירות עם עזה. המציאות היא שהם טרורסטים שנואשים להסית את תשומת הלב מהכישולון הקטסטרופלי שלהם בתימן".
סגן שגריר ישראל באו"ם יונתן מילר אמר בדיון במועצת הביטחון כי "איראן היא ראש הנחש. ישראל עומדת מול משטר שמאיים על העולם כולו, לכן כל מי שמחפש מזרח תיכון בטוח צריך לתמוך בפעולותיה של ישראל נגד ציר הטרור הזה".
לדבריו, "לישראל אין סכסוך עם תימן או תושביה. החות'ים פועלים מטעם ובשם האידיאולוגיה האיראנית הרדיקלית. נמל חודיידה אינו תמים, הוא משמש למטרות טרור ולכן הוא יעד צבאי לגיטימי. הוא מקבל משלוחי נשק ישירות מאיראן".
