אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
מערכת הלייזר ליירוט טילים "מגן אור" תימסר לצה"ל - כבר בשנה הבאה
מנכ״ל רפאל, יואב תורג׳מן, חשף כי בשנה הבאה, מערכת "מגן אור", מערכת הלייזר ליירוט טילים, מבצעית ותימסר לצה״ל
מנכ״ל רפאל, יואב תורג׳מן, חשף בסלון האווירי הבינלאומי בפארנבורו כי "כבר בשנה הבאה, 2025, תהיה מערכת "מגן אור", מערכת הלייזר ליירוט טילים, מבצעית ותימסר לצה״ל".
לפי דיווח "ישראל היום", רפאל מתמקדת השנה בהצגת הכלים שברשותה לרוכשים פוטנציאליים, ולא מציגה את הכלים הפיזיים בסלון.
יו"ר רפאל יובל שטייניץ, הוסיף כי "כבר לפני שנתיים הצלחנו ליירט באמצעות לייזר עצם במרחק גדול מאוד, וזהו הישג שאין דומה לו בעולם".
תורג׳מן ושטייניץ טענו כי כיפת ברזל וקלע דוד עשו ״הרבה מעבר למה שמישהו ציפה מהם. כיפת ברזל זו המערכת האפקטיבית ביותר בעולם בתחומה וקלע דוד יירט מטרות בטווחים רחוקים בהצלחה רבה".
תורג'מן טען כי "מפתחי המערכות הללו הם גם המפעילים שלהם במילואים כך שיש להם מוטבציה כפולה ומכופלת לתכנן מערכת מצטיינת".
