אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
דיווח: יו"ר ש"ס אריה דרעי לא משתתף בדיונים על החטופים
אריה דרעי לא מצטרף כבר שבועות לדיונים המצומצמים על עסקת החטופים, מאז שהתפרק קבינט המלחמה. גורמים במערכת הביטחון אומרים: "זקוקים לכובד משקלו בהתייעצויות האלה"
יו"ר ש"ס אריה דרעי לא משתתף בדיוני שבויים ונעדרים, בדיונים המצומצמים והרחבים על המגעים לעסקת חטופים כבר מזה מספר שבועות.
למעשה דרעי נעדר מהדיונים מאז שהתפרק קבינט המלחמה שהיו גם היה אחד ממקימיו הבולטים.
נזכיר כי בערוץ 13 דווח לאחרונה שדרעי גם מסרב לשוחח עם המזכירות הצבאית והחזיר את הטלפון הסלולרי האדום, המיועד לשיחות מסווגות.
בלשכת דרעי מסרבים להתייחס אבל לא מן הנמנע שדרעי מביע בכך פשוט מיאוס, אולי מכך שדברים לא מתקדמים, אולי מכך שהוא זה שחוטף את האש.
גורמים במערכת הביטחון אומרים: "זקוקים לכובד משקלו בהתייעצויות האלה - בטח אל מול הלחץ הפוליטי של הצד השני בקואליציית נתניהו".
