מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
בצה"ל ובמשטרה נערכים בצפון: הוקם חפ"ק משותף
דובר צה"ל הודיע כי הוקם חפ"ק אחוד של כלל כוחות הביטחון שמרכז את המעטפת הביטחונית סביב האירועים במג'דל שמס. המשטרה נערכת לקראת הלוויות בישובים הדרוזים ברמת הגולן
דובר צה"ל עדכן כי בשיתוף צה״ל, כב"ה, מד״א, משטרת ישראל והמועצות המקומיות של הכפרים הוקם חמ״ל משותף לשמירה על ביטחון התושבים ולניהול ההלוויות אשר מתקיימות היום (א׳) במג׳דל שמס בעקבות אירוע רב הנפגעים הקשה שאירע אמש בו נרצחו 12 ילדים מרקטת חיזבאללה.
מטרת החמ״ל היא לארגן את כלל הצירים והחסימות לקראת ההלוויות, הנחיות לעורף ושמירה על ביטחון התושבים הנמצאים והמגיעים למרחב.
המשטרה הודיעה על היערכות לקראת הלוויות בישובים הדרוזים ברמת הגולן. החל משעות הבוקר פרוסים שוטרי משטרת ישראל בצירים הראשיים ובתוך הכפרים הדרוזים ברמת הגולן בכדי לקבל את אלפי המנחמים שצפויים להגיע לגולן בעקבות האירוע הטרגי במג'דל שמס.
להלן הנחיות לציבור:
▪️ ציר 989 מפל לכיוון נווה אטיב סגור לתנועת כלי רכב.
▪️ מומלץ להגיע דרך ציר 99 מכיוון הכפר מסעדה.
▪️ לא תתאפשר כניסת כלי רכב פרטיים לתוך הכפר מג'דל שמס.
▪️ הסעות יצאו בשאטלים מנקודות כינוס בכפרים הדרוזים בגולן וכן מנקודות לאורך ציר ההגעה.
▪️ יש להישמע להנחיות השוטרים והחיילים הפרוסים לאורך צירי התנועה.
