יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
עשרות מחיילי כוח וגנר נהרגו בקרבות
צבא מאלי הודיע כי עשרות בכוח וגנר הרוסי נהרגו. הלוחמים הרוסיים שמשמשים את צבאו של פוטין נקלעו למארב של לוחמים שבטיים סמוך לגבול עם אלג'יריה
מורדים ממאלי אמרו שהם הרגו ופצעו עשרות חיילים ושכירי חרב של כוח וגנר ביומיים של לחימה ליד הגבול עם אלג'יריה.
קבוצת המורדים אמרה שהיא גרמה נזק למסוק רוסי, שהתרסק בעיירה קידל, מאות קילומטרים משם. צבא מאלי אמר כי שני חיילים שלו נהרגו ו-10 נפצעו. אחד המסוקים שלו התרסק בקידאל ביום שישי בעת משימה שגרתית, אך איש לא נהרג, כך נמסר.
כוח וגנר היה מעורב בכמה מהלחימות הקשות ביותר של מלחמת רוסיה באוקראינה, אך גורלה הוטל בספק כאשר מנהיגה יבגני פריגוז'ין נהרג בהתרסקות מטוס באוגוסט 2023, חודשיים לאחר שהוביל מרד נגד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין.
מאלי, שבה שלטונות הצבא תפסו את השלטון בהפיכות בשנים 2020 ו-2021, נאבקת במרד איסלאמיסטי בן שנים. במדינה אמרו כי הכוחות הרוסיים אינם שכירי חרב של וגנר אלא מאמנים המסייעים לחיילים מקומיים עם ציוד שנקנה מרוסיה.
