יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
החשש מתקיפה ישראלית: שגרירויות בביירות מפעילות תוכניות לפינוי אזרחים
השגרירויות בביירות החלו להפעיל את תוכניות פינוי האזרחים שהכינו בתחילת המלחמה: "עדיין נמשכים המאמצים להפסיק את התקיפות ולהגיע להפסקת אש קבועה"
העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", המזוהה עם חיזבאללה, מדווח הבוקר מפי גורמים ביטחוניים כי השגרירויות בביירות החלו להפעיל את תוכניות הפינוי שהכינו עם פרוץ המלחמה.
המקורות טענו כי "המצב מסוכן בהתבסס על ההתנהגות האמריקנית שלא הגיעה אף פעם לשלב אזהרה כזה".
מפקד צבא לבנון, ג'וזף עאון, מסר כי "היחידות הצבאיות הפרוסות בדרום המדינה מתואמות עם יוניפי"ל בתקווה שהשקט ישוב לדרום. עדיין נמשכים המאמצים להפסיק את התקיפות ולהגיע להפסקת אש קבועה".
אתמול דווח כי בארה"ב לוחצים על ישראל להימנע מתקיפה בביירות או מהפצצת תשתיות אזרחיות כתגבוה לרצח 12 הילדים במג'דל שמס, כך לפי חמישה מקורות הבקיאים במגעים ששוחחו עם "רויטרס".
סגן יו"ר הפרלמנט הלבנוני, אליאס בו סעב, שעומד בקשר עם המתווך מטעם ארה"ב הוכשטיין, אמר כי "אם הם יימנעו מפגיעה באזרחים ומתקיפה בביירות ופרבריה, זו תהיה התקפה מחושבת היטב".
