אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
אחרי החיסול הדרמטי: ההנחיה של ראש המל"ל וההפרה של השרים
אחרי החיסול הדרמטי: ראש המל"ל צחי הנגבי הנחה את שרי הממשלה לשמור על שתיקה בנוגע לחיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס. עם זאת, מספר שרים הפרו את ההנחיה בהם קרעי, שיקלי ואליהו
ראש המל"ל צחי הנגבי הנחה הבוקר (רביעי) את שרי הממשלה שלא להתייחס לדיווחים על חיסולו של ראש הלשכה המדינית של חמאס אסמאעיל הנייה. "ראש הממשלה מבקש להימנע מהתייחסות לנושא", כתב בהודעות אישיות לשרי הממשלה.
עם זאת, מספר שרים הגיבו לחיסול בהם השרים עמיחי אליהו, שלמה קרעי ועמיחי שיקלי. חלקם הגיבו לפני ההנחיה. השר עמיחי שיקלי העלה תמונה של הנייה כשהוא מאחל "מוות לישראל" וכתב באנגלית, "תיזהר ממה שאתה מבקש".
השר אליהו כתב: "אֶרְדּ֣וֹף א֭וֹיְבַי וְאַשִּׂיגֵ֑ם וְלֹֽא־אָ֝שׁ֗וּב עַד־כַּלּוֹתָֽם׃ זו הדרך הנכונה לנקות את העולם מהזוהמה הזו. לא עוד הסכמי "שלום"/כניעה מדומיינים, לא עוד רחמים כלפי בני המוות הללו.

יד הברזל שתכה בהם, היא זו שתביא לשקט ומעט נחמה ותחזק את היכולת שלנו לחיות בשלום עם אותם שחפצים בשלום. מותו של הנייה הופך את העולם למעט טוב יותר".
השר שלמה קרעי צייץ: "כֵּן יֹאבְדוּ כָל אוֹיְבֶיךָ ה׳".

