הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
סמוטריץ': "אין דרך להחזיר את הביטחון לתושבי הצפון ללא מלחמה"
שר האוצר סמוטריץ': "אין דרך להחזיר את הביטחון לתושבי הצפון ללא מלחמה שתשמיד את חיזבאללה, שתכבוש את דרום לבנון מחדש ושתחזיר את רצועת הביטחון שנמצאת היום בשטח שלנו חזרה אל השטח של לבנון"
יו״ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ התייחס הערב (שני) בנאום שנשא למצב בצפון וטען כי אין מנוס ממלחמה מול החיזבאללה.
"אין דרך להחזיר את הביטחון לתושבי הצפון ללא מלחמה שתשמיד את חיזבאללה, שתכבוש את דרום לבנון מחדש ושתחזיר את רצועת הביטחון שנמצאת היום בשטח שלנו חזרה אל השטח של לבנון", אמר סמוטריץ'.
השר סמוטריץ' בנאום צילום: באדיבות המצלם
לדבריו, "עם ישראל מוכן לזה, הוא רואה בעיניים את התוצאות של הבריחה והנסיגה. זה התחיל באוסלו אחר כך הבריחה מלבנון ומגוש קטיף והמחשבה שאפשר להתכנס מאחרי קירות, גדרות וחיישנים ולבנות על ערבויות בין לאומיות".
