מתחת לאף של אוגדת איו"ש: כלי רכב של פלסטינים שחולטו בידי הצבא במסגרת תיקי כספי טרור לצד "משטובות" נגנבו מבסיסי צה"ל באזור השומרון ונמכרו בחזרה לבעליהם המקוריים. המשטרה עצרה שני ישראלים תושבי השומרון בחשד למעורבות בפרשה אחד החשודים הוא גרר רכבים והשני משמש כפקח במועצה מקומית באזור השומרון (הלר)
דיווח: טורקיה בולמת שיתופי פעולה בין נאט"ו לישראל
טורקיה בולמת כל שיתוף פעולה אפשרי בין ישראל וברית נאט"ו מאז פרצה המלחמה. מהלך זה מונע פגישות, תרגילים ותיאומים ביטחוניים בין ישראל לברית הצבאית
טורקיה חוסמת ככל יכולתה את שיתוף הפעולה בין נאט"ו לישראל מאז פרוץ מלחמה האוקטובר בגלל, בטענה שהברית לא צריכה לתקשר עם ישראל כשותפה עד לסיום הסכסוך. כך אמרו מקורות שמכירים את הפרטים ל"רויטרס".
ישראל נושאת במעמד של שותפת נאט"ו וטיפחה יחסים הדוקים עם הברית הצבאית ועם כמה מחבותיה, ובמיוחד בעלת בריתה הגדולה ביותר ארצות הברית.
מאז פרצה המלחמה אנקרה תוקפת בחריפות את המלחמה ישראל בעזה, שלדבריה נחשבת רצח עם. היא גם הטיחה ביקורת בבעלות ברית מערביות רבות על תמיכתן בישראל.
בשיחה בעילום שם, מקורות אמרו כי טורקיה הטילה וטו על כל התקשרות נאט"ו עם ישראל מאז אוקטובר, כולל פגישות ותרגילים משותפים, ורואה ב"טבח" של ישראל בפלסטינים בעזה הפרה של עקרונות היסוד של נאט"ו.
