יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
צרפת מגבירה את האבטחה באתרים היהודיים
ברקע החשש מנקמה על חיסולו של איסמעיל הנייה באיראן, הרשויות בצרפת נקראו לתגבר את האבטחה על מוסדות יהודיים: "הסיכון הוא ממשי"
צרפת הורתה על הוספת אמצעי אבטחה באתרים יהודיים ברחבי המדינה, ואמרה שקיימת סכנה לנקמה נגד יהודים במדינה לאחר חיסולו של מנהיג חמאס איסמעיל הנייה באיראן.
בהודעה שנשלחה לרשויות האזוריות, אמר שר הפנים ג'רלד דרמנין שנדרש "חיזוק מיידי" של ההגנה. "הסיכון לביצוע מעשים נגד יהודים הוא ממשי", אמר בהודעה שפורסמה ב-AFP.
לדבריו זה קורה במיוחד מכיוון ש"אזרחים ישראלים רבים נמצאים בשטחנו בגלל המשחקים האולימפיים".
הערב דווח כי בישראל נערכים לתגובה של איראן וחמאס בעקבות החיסולים האחרונים. במשרד החוץ הנחו את הנציגים בחו"ל לגלות עירנות ויתר זהירות.
על פי הדיווח, בישראל חוששים שאיראן תנסה לפגוע באזרחים או גורמים ישראלים בכירים בחו"ל, לצד התגובה בשטח מדינת ישראל.
