יובל שגב: סמוטריץ': שיהיה ברור - לכל מי שמנסה לעשות פוליטיקה קטנה על גבם של הנופלים והנרצחים ב- 7 באוקטובר - אתם לא מעניינים אותי. מה שכואב לי זה המון אנשים שנפגעים מהעיוות שלכם את דבריי ולהם חשוב לי להבהיר: השאלה שנשאלתי ועליה השבתי היתה מה המעשה הפוליטי החמור יותר - ללכת לממשלה עם חמאס במודע ובמזיד בשל תאוות כבוד ושלטון או ישיבה בממשלה שבמשמרת שלה התרחש טבח נורא שבו חמאס תקפו את מדינת ישראל ורצחו לנו אלפי אנשים. אז כן, ללכת ביודעין לממשלה עם חמאס תוך שקרים והונאה וגניבת קולות זה המעשה החמור ביותר שידעה הפוליטיקה הישראלית. הטבח שביצע חמאס הוא מהנוראים שידענו מאז השואה ואין שום דבר שמשתווה לו. לכם התקשורת - אם אתם מנסים להוציא את דבריי מהקשרם ולזלזל בטבח אתם רשעים ושקרנים.
תיעוד: אוקראינה תקפה בסיס רוסי בסוריה
באוקראינה פירסמו תיעוד של תקיפה שביצע הצבא האוקראיני על שדה התעופה הצבאי קוואריס בצפון סוריה. התקיפה בוצעה למחרת פגישה בקרמלין בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנשיא סוריה
כוחות מיוחדים של מנהלת המודיעין הראשית של משרד ההגנה האוקראיני ביצעו תקיפה מורכבת על בסיס רוסי בסוריה, כך עולה מדיווח ב"קייב פוסט".
הסרטונים שפורסמו מראים רגעים מרכזיים של המתקפה: ראשית, מתחם נייד רוסי מושמד, ואחריו רחפנים תוקפים כלים צבאיים רוסיים בבסיס האוויר עצמו.
התקיפה בוצעה למחרת פגישה בקרמלין בין נשיא רוסיה ולדימיר פוטין לנשיא סוריה בשאר אל-אסד ביום רביעי, 24 ביולי.
הלחימה במאלי צילום: רשתות חברתיות
המודיעין האוקראיני אמר לקייב פוסט כי הבסיס שימש גם לאימון והובלת שכירי חרב זרים למלחמה באוקראינה.
מוקדם יותר השבוע סוכנות הביון הצבאית של אוקראינה טענה כי היא הייתה מעורבת במארב שגרם להרג לוחמים מקבוצת וגנר הרוסי במדינת מאלי שבמערב אפריקה, במרחק אלפי קילומטרים מקו החזית באוקראינה.
ערוץ טלגרם המקושר להנהגת וגנר ביום שני הודה שהקבוצה ספגה אבדות כבדות במהלך הקרבות במאלי בשבוע שעבר.
