מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון למרק עגבניות איטלקי מהיר וקל להכנה
מתכון מעולה וקל להכנה שמתאים במיוחד לימים אלו, מרק עגבניות איטלקי מהיר וקל להכנה שיהפוך במהרה לתבשיל קבוע במטבח שלכם
מתכון למרק עגבניות איטלקי מהיר וקל להכנה / אפרת סיאצ'י
המצרכים למרק עגבניות איטלקי מהיר וקל להכנה:
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום חצויות
- עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים (800 גרם)
- 2 כוסות מים (480 מ”ל)
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
- 1 כפית סוכר חום (או לבן)
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור
לתוספת בהגשה:
- קרוטונים
- גבינת פרמזן מפוררת
אופן ההכנה למרק עגבניות איטלקי מהיר וקל להכנה:
- מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים אץ השום ומערבבים במשך כחצי דקה
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים, עלי בזיליקום, סוכר, מלח ופלפל שחור ומערבבים הייטב
- טוחנים את המרק במוט בלנדר עד לקבלת מרקם חלק ומבשלים על האש בינונית - נמוכה במשך כ- 30 דקות
- מגישים עם קרוטונים וגבינת פרמז'ן מגורדת ומתענגים
בהצלחה רבה ובתאבון
מאת: אפרת סיאצ'י – מתכונים בעשר דקות
