הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
עימות בקבינט על מעצר הלוחמים משדה תימן: "שוב מפחדים מלחץ של האג"
בישיבת הקבינט התפתח עימות בין השרים לרמטכ"ל על מעצר הלוחמים בשדה תימן. הרמטכ"ל טען: "ההחלטה לפתוח בחקירה הייתה החלטה נכונה". בן גביר: "סגרתם את שדה תימן בגלל האג"
במהלך ישיבת הקבינט שנערכה אמש (חמישי) בבור הקריה בתל אביב דנו השרים על מעצר הלוחמים משדה תימן והתעמתו עם הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי.
הרמטכ"ל הלוי גיבה את המעצר ואמר: "ההחלטה לפתוח בחקירה הייתה החלטה נכונה". השר בן גביר תהה בתגובה: "וגם זה ששלחתם שוטרים צבאיים רעולי פנים לעצור חיילים?".
הרמטכ"ל השיב: "היו חייבים להגיע עם רעלות כי מזהים אותם ויאיימו עליהם. לא הייתה ברירה. שדה תימן צריך להיסגר ומחבלים רק בבתי סוהר ולא אצל חיילים".
השר בן גביר המשיך ותקף: "בוא נודה על האמת: סגרתם את שדה תימן בגלל האג, אתם שוב מפחדים מלחץ".
הרמטכ"ל: "שוטרים צבאיים צריכים ללכת עם רעלות כי כשמ"פ בצה"ל מתראיין בפנים גלויות צועקים עליו".
השר יריב לוין תקף: "הם לא צריכים בכלל להתראיין. זה לא תפקידם".
השרה מירי רגב תהתה על אופי המעצר ושאלה: "אני רוצה תשובות: למה מגיעים ככה לחיילים?".
השר בן גביר הצטרף והוסיף: "אי אפשר היה לזמן בטלפון? הם לא עבריינים!".
הרמטכ"ל קרא לשרים לגבות את החקירה ואמר: "צריך אמירות שלכם שיגבו את הפעולה". השר בן גביר השיב: "הגיבוי שלנו, שלי לפחות - הוא ללוחמים. אני מגבה אותם, לא את המעצרים המבישים האלה".
