אסף רוזנצוייג: ממשל טראמפ פרסם את מסמך אסטרטגיית הביטחון הלאומי השנתי שלו. בין השאר קובע המסמך כי המזרח התיכון כבר אינו מהווה את ליבת אסטרטגיית הביטחון של ארה"ב, בין השאר בשל הדומיננטיות האנרגטית של ארה"ב והתקדמות תהליך השלום באזור
גזירת המעונות: השר בן צור מקיים דיוני חירום עם גורמי המקצוע במשרדו
לאור החלטת היועמשי״ת, השר בן צור מקיים דיוני חירום והתייעצות עם גורמי המקצוע והיעוץ המשפטי במשרד העבודה בכדי לבחון את נושא ביטול הסבסוד למעונות יום. "השר רואה באופן חמור את הפגיעה הקשה והישירה נגד אותם פעוטות", נמסר מלשכתו
לאחר החלטת היועמשי״ת, השר בן צור מקיים הבוקר (ראשון) דיוני חירום והתייעצות עם גורמי המקצוע והיעוץ המשפטי במשרד העבודה בכדי לבחון את נושא ביטול הסבסוד למעונות יום.
מלשכת השר נמסר: "לצערנו, נימוקים משפטיים כבדי משקל שהשר הגיש בפני היעוץ המשפטי לממשלה לא קיבלו התייחסות מקצועית ועניינית במכתב כפי שפורסם בתקשורת.
השר רואה באופן חמור את הפגיעה הקשה והישירה נגד אותם פעוטות חסרי ישע שישארו ללא מסגרות חינוכיות מפוקחות".
עוד נמסר: "השר רואה בגזירת הפעוטות פגיעה קשה בכלכלת המשפחות שכן אלפי אימהות יעזבו את מעגל העבודה ויהפכו ממשפחות נורמטיביות למשפחות נתמכות.
השר ימשיך במאבק הצודק והמוסרי למען אותן פעוטות בכלל הכלים המשפטיים ולא יעצור את המאבק עד שהצדק עבורן ייצא לאור".
