מתכון למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום
מתכון פשוט וטעים לפיתות ביתיות במילוי גבינה צהובה ובציפוי חמאת שום המעניקה את הטעם המושלם למאפה מטוגן | המאפה הזה מעולה לסיום הצום, כנשנוש משפחתי או כארוחה קלילה
שרה שבבו | מתכונים 13.8.2024 | 18:48
מתכון למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום / שרה שבבו
המצרכים למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום:
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים
- ¼ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 600 מ"ל מים
למילוי:
- גבינה צהובה מגורדת
לציפוי:
- 50 גרם חמאה מומסת
- 3 שיני שום כתושות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה למיני פיתות במילוי גבינה צהובה וציפוי חמאת שום:
- בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים ומתחילים ללוש במשך כ 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים את הבצק ומניחים להתפחה במשך כשעה ועד להכפלת הנפח
- יוצרים מהבצק כדורים במשקל 80 גרם
- מרדדים כל כדור בצק, ממלאים גבינה בנדיבות וסוגרים
- מניחים את הפיתה כשהתפר כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מניחים את התבנית עם הפיתות בצד להתפחה נוספת של 20 דקות
- מחממים מחבת ומניחים את הפיתות על המחבת החמה
- כשהפיתות מתנפחות ומשחימות בתחתית הופכים אותן
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הציפוי לתערובת אחידה
- לאחר הטיגון מברישים את הפיתות בתערובת החמאה והשום ומניחים לייבוש
- מגישים ומתענגים על כל ביס
בהצלחה רבה ובתאבון