הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
פרסום ראשון: גפני נועד עם ראש הממשלה בלשכתו בירושלים
יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני נועד ממושכות עם ראש הממשלה נתניהו בלשכתו בירושלים. גפני נצפה יוצא מהמקום לפני דקות אחדות ובלשכתו סירבו לאשר או לתת פרטים על תוכן הפגישה וקיומה
יו"ר 'דגל התורה', חה"כ משה גפני, נועד אחה"צ (רביעי) עם ראש הממשלה נתניהו בלשכתו בירושלים, כך נודע ל'בחדרי חרדים'.
גפני נצפה יוצא מהמקום לפני דקות אחדות ובלשכתו סירבו לאשר או לתת פרטים על תוכן הפגישה וקיומה.

פגישתו של גפני מגיעה ברקע משבר חוק הגיוס והדיונים בוועדת חוץ וביטחון שלא מתקדמים לעת עתה. משבר חוק הגיוס גורם לגזירות עקיפות וישירות על המגזר החרדי בראשן קיצוץ תקציבי הישיבות, גזירת מעונות היום ועוד.
בנוסף, הפגישה באה על רקע זעמו של גפני על שר הבט"ל איתמר בן גביר ומדיניות עליילתו להר הבית. גפני הודיע בשבוע שעבר כי לאור הצהרת בן גביר על שינוי בסטטוס קוו בהר הבית ומתן אפשרות ליהודים להתפלל בהר הוא יתייעץ מחדש עם רבותיו בנוגע להמשך השותפות עימו.
