עמית סגל: ראש השב״כ לשעבר, יורם כהן: ההצטרפות לאיזנקוט היא צו 8 עבורי. לתת להנהגה שכשלה להמשיך להנהיג יהיה דבר לא אחראי. היו פניות רבות אבל גדי הוא האיש הנכון.
שלושה ימים לאחר התקפת החות'ים - מכלית יוונית עדיין בוערת
מכלית יוונית שהותקפה בים סוף על ידי החות'ים, עדיין בוערת שלושה ימים לאחר ההתקפה. מכלית הנפט הנושאת 150,000 טונות של נפט גולמי מהווה סכנה סביבתית
הספינה עם דגל יוון בוערת מאז 23 באוגוסט לאחר תקיפה של המורדים חות'ים בתימן, אך ללא סימנים ברורים לדליפת נפט, כך נמסר מכוח המשימה הימי של האיחוד האירופי בים האדום בפוסט ב-X.
כוח המשימה של האיחוד האירופי פרסם תמונות מתוארכות ליום ראשון המציגות אש ועשן יוצאים מהסיפון הראשי של כלי השיט. החות'ים הנתמכים על ידי האיראנים שתוקפים ללא הפסקה ספינות סוחר כנקמה על המלחמה בעזה, מסרו ביום חמישי כי הם תקפו את מכלית הנפט סוניון בים האדום.
שריפות נצפו לפחות בחמישה מקומות על הסיפון הראשי של כלי השיט, תמונת לוויין שצולמה על ידי הלוויין של סוכנות החלל האירופית הראתה עשן בסביבה שבה זוהתה סוניון לאחרונה. מכלית הנפט הנושאת 150,000 טונות של נפט גולמי מהווה סכנה סביבתית.
