אלו שמות הנופלים: סרן הראל אטינגר ז"ל, בן 23 מעלי, מפקד צוות ביחידת אגוז.סרן איתי אריאל גיאת ז"ל, בן 23 משוהם, קצין בחיל ההנדסה הקרבית ביחידת יהל"ם.רס"ל נועם ברזילי ז"ל, בן 22 מכוכב יאיר, לוחם ביחידת אגוז.רס״ל אור מנצור ז"ל בן 21 מבית אריה, לוחם ביחידת אגוז.רס״ל נזר איטקין ז"ל, בן 21 מקרית אתא, לוחם ביחידת אגוז.סמ״ר עלמקאן טרפה ז"ל, בן 21 מירושלים, לוחם בסיירת גולני.סמ״ר עידו ברויר ז"ל, בן 21 מנס ציונה, לוחם בסיירת גולני.
מתכון לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר
רוצים להכין בורקס גבינה טעים כמו במסעדה? עם מתכון זה, תוכלו בקלות להכין בורקסים קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, במילוי גבינה עשיר וטעים. מושלם כארוחת בוקר או ערב, חטיף או מנה עיקרית
מתכון לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר / שרה שבבו
המצרכים לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר:
- 16 דפי פילו
- 400 גרם גבינת ריקוטה
- 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
- ¼ כפית מלח
- שמן זית
- שומשום
אופן ההכנה לבורקס גבינה פילו ביתי וממכר:
הכנת המילוי:
- בקערה, מערבבים את גבינת הריקוטה, הגבינה הצהובה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף לנוחות.
הכנת הבורקסים:
- פורסים שני דפי פילו אחד על השני.
- מזלפים קו של תערובת גבינה לאורך הקצה הארוך של דפי הפילו.
- מגלגלים את דפי הפילו כמו בסרטון, תוך כדי הידוק הקצוות כדי למנוע דליפת המילוי.
- חוזרים על הפעולה עם שאר דפי הפילו.
אפייה:
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרססים את הבורקסים בשמן זית ומפזרים שומשום בשפע.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס עד להזהבה יפה (כ-20-25 דקות).
הגשה:
- מגישים חם לצד רסק עגבניות, ביצים ומלפפון חמוץ.
טיפים:
- מילויים נוספים: ניתן לגוון את המילוי ולהוסיף ירקות קצוצים, עשבי תיבול או תבלינים לפי הטעם.
- ציפוי חלופי: במקום שומשום, ניתן להשתמש בקצח, פרג או ביצה טרופה לציפוי.
- הקפאה: ניתן להקפיא את הבורקסים לפני האפייה. לפני ההגשה, מפשירים ומאפים כרגיל.