צבא פקיסטן הודיע כי יותר מ-100 בני אדם נהרגו בדרום-מערב המדינה במספר פיגועים מתואמים שיזמו בדלנים ממחוז בלוצ'יסטן, הגובל עם איראן. פקיסטן מתמודדת עשרות שנים עם ארגון המורדים "צבא השחרור הבלוצ'י", ובסדרת הפיגועים שאירעו כעת נהרגו לטענת הצבא 92 תוקפים, 18 אזרחים ו-15 אנשי כוחות הביטחון.
'עקב' ומרדכי שפירא בסינגל חדש: "אלול"
הדואט המרגש לאלול שמדבר על חזרה בתשובה פשוטה: "אני יכול להיות יותר טוב"
לכבוד חודש אלול יוצא שיר חדש של מרדכי שפירא ו-EKEV (עקב), הלא הוא גבריאל רייכמן, שגם כתב את השיר עם שומי רייכמן ומרדכי שפירא, ומדבר בשפה פשוטה על חזרה בתשובה.
"תמיד אנחנו צריכים לעשות חשבון נפש", מסביר מורדי שפירא, "לחשוב כיצד אנחנו יכולים לגדול או להתפתח, להתחזק במצוות, בתורה, במידות. והדבר הראשון בתשובה זה להסכים שאתה לא מושלם, שיש לך בעיות. וזה טוב, זה טוב לראות את הבעיות, לראות ולהרגיש שאתה לא בסדר ואתה חייב להשתדל להיות יותר טוב ברגע שאתה רואה את הבעיות. רק שאתה רואה שאתה לא מאה אחוז, אתה יכול להתחיל לעבוד על התיקון, על התשובה".
"חודש אלול זה הזמן שהקדוש ברוך הוא בשדה ויותר קל לדבר איתו, להידבק בו, להתקשר איתו. זאת הזדמנות מצוינת לחשוב כיצד אני יכול להיות יותר טוב...".
לצד המילים הטבעיות והאנושיות בשיר עצמו, הפזמון משתמש במילות הווידוי "אשמנו, בגדנו, גזלנו" והבטחה: "אני יכול להיות יותר טוב".
מילים ולחן: גבריאל רייכמן, מרדכי שפירא, שומי רייכמן | עיבוד והפקה מוזיקלית: גבריאל רייכמן
