יובל שדה: חודשה ישיבת הממשלה על התקציב
מתכון מנצח לסלט מנגולד וגרגירי חומוס
עלי מנגולד טריים, בצל מטוגן וחומוס עשיר יוצרים יחד חגיגה של טעמים: מתכון פשוט וקל להכנה המתאים גם למתחילים במטבח. שילוב של חלבון, פחמימות וסיבים תזונתיים, מושלם לארוחה קלה או כתוספת לארוחה עיקרית
מתכון לסלט מנגולד וגרגירי חומוס / מירב מלכה
המצרכים לסלט מנגולד וגרגירי חומוס:
- 3 חבילות עלי מנגולד
- 1 בצל גדול
- 3 כוסות חומוס מבושל
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית כמון
- מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
אופן ההכנה לסלט מנגולד וגרגירי חומוס:
- שוטפים היטב את עלי המנגולד וקוצצים אותם לגודל בינוני.
- קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים בשמן עד להזהבה.
- מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים לבצל המטוגן ומערבבים היטב. מוסיפים כוס מים לסיר ומביאים לרתיחה.
- לאחר מכן, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות, עד שעלי המנגולד מתרככים.
- מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס המבושלים, שמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון.
- מערבבים היטב עד לאיחוד - אם אוהבים חמוץ, מוסיפים גם את מיץ הלימון.
- מבשלים עוד כ-5 דקות נוספות על אש נמוכה, עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.
- מגישים חם או קר, כתוספת או כמנה עיקרית.
בהצלחה רבה ובתאבון
