ספיר ליפקין: משמרות המהפכה: "המהלך של האיחוד האירופי להכניס את שמו של משמרות המהפכה האיסלאמית לרשימות המכונות טרוריסטיות היא למעשה יישור קו ברור עם מדיניות ההתערבות של ארה"ב והתעלמות מתפקידם של שחקנים מסוימים שיוצרים משברים באזור. מהלכים כאלה לא רק שאינם תורמים לשלום ולביטחון האזורי, אלא מחזקים גישות עימותיות ומקשים על דרכי שיתוף הפעולה"
בשידור חי: העיתונאי הלבנוני נפגע מתקיפה שבוצעה בסמוך
בעודו מדבר למצלמה בשידור חי, העיתונאי הלבנוני פאדי בודיה נפצע מהדף תקיפה אווירית שביצע חיל האוויר באלבקאע. טרם ברור מצבו של העיתונאי
תיעוד חריג מלבנון: העיתונאי הלבנוני פאדי בוריה של רשת מיראיה הבינלאומית, נפגע כתוצאה מהדף הפצצה של חיל האוויר הישראלי על האזור בו שהה באלבקאע.
בוריה דיבר למצלמה בשידור חי - ותועד בעודו נפגע כתוצאה מהתקיפה. טרם ברור מה מצבו.
העיתונאי הלבנוני פאדי בוריה ברגע הפיצוץ צילום: רשתות חברתיות
נזכיר כי צה"ל תקף היום כ-1,300 מטרות טרור של חיזבאללה ברחבי לבנון. דובר צה"ל, תת-אלוף דניאל הגרי אמר: "הפעולה של צה"ל ביממה האחרונה מוכיחה יכולות תכנון וביצוע גבוהות ומדויקות, והן שהביאו להישגים רבים".
במסגרת התקיפות הותקפו טילי שיוט המגיעים לטווח של מאות קילומטרים, רקטות עתירות משקל, רקטות קטלניות בעלי ראש נפץ של כ-1,000 קילוגרמים, רקטות קצרות טווח, כלי טיס בלתי מאוישים וחמושים מסוג 'ציאד 107'.
