הודעה משותפת לדובר צה"ל ודוברות שב"כ: ברחבי רצועת עזה: צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס צה"ל ושב"כ תקפו והשמידו אתמול (ב') חמישה מחסני אמצעי לחימה ואתר שיגור של ארגון הטרור חמאס במספר תקיפות ברחבי רצועת עזה. במחסנים שהותקפו אוחסנו רקטות, כלי נשק, מטענים, רימונים וציוד לחימה נוסף ששימש את מחבלי חמאס לקידום מתווי טרור נגד כוחותינו ברצועה. המחסנים שהותקפו הוקמו בתוך מסגדים ולצד תשתיות הומניטריות ברצועת עזה. מדובר בדוגמה נוספת לשימוש הציני של חמאס בתשתיות אזרחיות, ובהן מסגדים ותשתיות הומניטריות, זאת תוך הפרה של הדין הבין לאומי וניצול ציני של האוכלוסייה האזרחית. התקיפות ברצועת עזה מהוות אזהרה ברורה. צה"ל ושב"כ לא יקבלו פעילות טרור מכל סוג שהיא לעבר אזרחי מדינת ישראל וימשיכו לפעול בנחישות נגד כל איום ולנקוט את הצעדים הנדרשים לשמירה על ביטחון אזרחי ישראל. כוחות הביטחון בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
ההסלמה בצפון: נתניהו מינה "צוות סגירה" למבצע
נתניהו מינה את השר רון דרמר ל"ראש צוות מנגנוני סגירה בצפון", לצד נציגי צה"ל. בתוך כך, בכירים בצבא אמרו לשרי הקבינט כי "מסתמן שאין היתכנות לפתרון בצפון בלי מהלכים בדרום"
על רקע המשך ההסלמה בגזרה הצפונית והחיסולים בדאחייה בביירות, ראש הממשלה בנימין נתניהו מינה את השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר ל"ראש צוות מנגנוני סגירה בצפון", לצד נציגי צה"ל, כך דווח בחדשות 13.
בתוך כך, בכירים בצבא אמרו לשרי הקבינט כי "מסתמן שאין היתכנות לפתרון בצפון בלי מהלכים בדרום".
הבכירים אמרו כי "גם לאחר רצף הפעולות של ישראל, מסתמן שנסראללה דבק בהמשך מלחמת ההתשה כל עוד לא נעצרת האש בעזה.
"רק מהלכים שיביאו לעצירה, לכל הפחות זמנית, בעזה יאפשרו את הפיכת ההישגים הצבאיים בלבנון להישג אסטרטגי-מדיני בצפון".
