ניצן שפירא: חיל האוויר יירט רחפן ששוגר לעבר הכוחות בדרום לבנון, רקטה ורחפן נוספים ששוגרו נפלו בסמוך למרחב - אין נפגעים
נערכת לכל התרחישים: ארה"ב פורסת כוחות בקפריסין
הפנטגון פרס עשרות חיילים בקפריסין כהכנה לתרחישים שונים במלחמה בלבנון, וברקע החשש ממלחמה כוללת. החיילים נערכים לאפשרות של פינוי אזרחים אמריקנים מלבנון
עשרות חיילים אמריקנים נפרסו בקפריסין ברקע ההסלמה בין ישראל לחיזבאללה. החיילים מתכוננים למגוון תרחישים, כולל מבצע פינוי אפשרי מלבנון עבור אזרחי ארה"ב במקרה שתפרוץ מלחמה מלאה, כך אמרו ארבעה פקידים אמריקאים ל-CNN .
מזכיר העיתונות של הפנטגון, פט ריידר, אמר מוקדם יותר השבוע כי צבא ארה"ב יפרוס "מספר קטן של אנשי צבא ארה"ב" באזור "מתוך זהירות רבה". הוא סירב לומר כמה חיילים נפרסו, לאן הם נשלחו ולאיזה כוח הם שייכים.
קפריסין מילאה תפקיד מרכזי בסיוע בפינוי אזרחים זרים מלבנון במהלך מלחמתה של ישראל נגד חיזבאללה בלבנון ב-2006, והקלה על יציאתם של עשרות אלפי בני אדם באותה עת בזמן שברחו מהמדינה.
גורם המעורה בפרטים אמר ל-CNN כי אחד החששות הגדולים ביותר עבור ארה"ב כרגע הוא שאיראן תתערב במלחמה אמר הפקיד. "טהראן עדיין לא התערבה, אבל הם יתערבו אם הם יאמיניו שהם עומדים לאבד את כוח הפרוקסי החזק ביותר שלהם, חיזבאללה", הוסיף הגורם.
