עמית סגל: פרשת הרשימה המשותפת והחשד להשפעה פסולה על הבחירות: פרסמנו כעת ב-i24NEWS: אחד מחברי הכנסת של הרשימה המשותפת קיבל מאות אלפי שקלים במזומן. מה שנראה כמו עבירה פלילית ברורה של שוחד וכמובן גם הלבנת הון. אין בשלב זה ראיה לכך שהכסף שימש ליום הבחירות וכל שכן שאין ראיה שהכסף הגיע למצביעים עצמם. למרות הטענות, אין ראיה כרגע ששורשו של הכסף השחור הזה קטארי. בין ראש השב״כ ליתר הבכירים יש מחלוקת אודות חומרת האירוע. תוצאות הבחירות יפורסמו השבוע, והחקירה תתנהל במקביל, מתוך הבנה שאין בחקירה כדי להשפיע על תוצאות הבחירות ומתוך הבנה שהחקירה תארך זמן רב.
חיל האוויר חיסל אלף מחבלים ב-7 באוקטובר; לא הכיר את תרחיש הפלישה
עוד מהתחקיר: חיל האוויר כלל לא הכיר את התוכנית העוסקת במניעת פלישה המונית של מחבלים לשטח העוטף. הכוחות עלו לאוויר כדי להגן על שמי המדינה ובהמשך תקפו מטרות בתוך עזה במקום להגן על הגבול הפרוץ
מתחקיר של חיל האוויר שטרם הוצג עולה כי כוחות חיל האוויר חיסלו יותר מאלף מחבלים בתוך שטח ישראל ב-7 באוקטובר, כך פורסם אתמול (ראשון) בכאן 11. התחקיר מתבסס על תיעודי מצלמות המטוסים והמסוקים מיום הטבח שביצע חמאס בדרום.
חלק משמעותי בתחקיר עוסק בכך שחיל האוויר כלל לא הכיר את התוכנית שכונתה באגף המודיעין "חומת יריחו", ומשום כך לא הוכנה פקודה מתאימה לשעת חירום העוסקת במניעת פלישה המונית של מחבלים לשטח העוטף, בניגוד לפקודה דומה שקיימת בנוגע לתרחיש חדירה בצפון.
מהתחקיר עולה כי הכוחות עלו לאוויר כדי להגן על שמי המדינה ובהמשך תקפו מטרות בתוך עזה במקום להגן על הגבול הפרוץ. רק בשעה 10:00, כאשר הובן המצב, הכוחות קיבלו הוראה להתמקד במרחב הגדר, בו היו כ-80 פרצות לכל אורך הרצועה.
