מבזקים +
תל אביב 26°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 24°c
בני ברק 28°c
אשדוד 26°c
ד' תשרי התשפ"ה | 06.10.2024
תל אביב 26°c
באר שבע 25°c
חיפה 24°c
ירושלים 21°c
בית שמש 24°c
בני ברק 28°c
אשדוד 26°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סימן לשנה מלבבת: תבשיל לוביא (רוביא) מעלף

מתכון נוסטלגי שאנחנו מכינים בכל שנה לסימן הכי נחטף על שולחן ראש השנה, למעוניינות - מתאים לבשל בו גם בשר ראש בקר!

סימן לשנה מלבבת: תבשיל לוביא (רוביא) מעלף
תבשיל לוביא צילום: שאטרסטוק

המצרכים:

  • 3-4 כוסות רוביא
  • 2 כוסות שעועית לבנה
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • כף אבקת מרק
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף כמון
  • 1 בצל גדול
  • 3-4 שיני שום
  • 4-5 גזרים בינוניים

אופן ההכנה:

  1. נשרה את השעועית והרוביא למשך שעתיים
  2. נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן עם מעט שמן (אם תרצו להוסיף בשר ראש, אפשר בשלב זה)
  3. נוסיף את שיני השום ואת השעועית והרוביא
  4. נתבל, נוסיף את הגזרים ונכסה במים רותחים
  5. נרתיח למשך שעה על אש גבוהה ועוד שעה וחצי על אש נמוכה, נוודא כל הזמן שיש מים בגובה הקטניות.
  6. נערבב מדי פעם לוודא שהתבשיל לא נדבק לתחתית הסיר ונוסיף מים לפי הצורך.
  7. יש לשים לב שהקטניות התרככו מאד ואז לכבות את האש ולהשאיר מכוסה.

 

 

 

art

 צבע אדום