מקורבו של הנשיא טראמפ אלכס ברוז'וויץ' מבהיר: הקמת לשיקום איראן של 300 המיליארד דולר רק אחרי שאיראן תפרק לחלוטין את תוכנית הגרעין שלה, תפסיק באופן מלא את תמיכתה בארגוני טרור, ותבצע רפורמות פנימיות משמעותיות
באיראן אסרו לצלם את התקיפה ולפרסם; רק 3 מדינות גינו
ניתן להעריך שכל ראשי המשטר הסתגרו במקלטים בזמן תקיפת ישראל בשבת באיראן. סביר להניח שמאבטחי המנהיג חמינאי הזכירו לו את חיסולו של נסראללה מתחת לקרקע בחודש שעבר
רק שלוש מדינות ערביות מתוך 22 חברות הליגה הערבית פירסמו גינוי לתקיפה הישראלית באיראן: איחוד האמירויות, סעודיה, וירדן.
בווינט דווח כי איחוד האמירויות, בגלל הנוכחות האיראנית המסיבית בשטח הנסיכויות. סעודיה, כי היא חשודה בעיני האיראנים כמשתפת פעולה שקטה עם ישראל. וירדן שמטוסים וכטב"מים איראניים עברו בשטחה האווירי בדרכם לישראל. מצד שני, לא קשה לנחש איך עשו המטוסים הישראליים את דרכם לאיראן בסוף השבוע.
סמדר פרי דיווחה ב-Ynet כי משרד הפנים האיראני הוציא הנחיה מפורשת שאוסרת לצלצל לחו"ל, לצלם את התקיפה ולהעלות לרשתות החברתיות. מי שיפר את ההוראה, יקבל עשר שנות מאסר באחד מבתי הכלא הנוראים של איראן.
עוד כתבה, כי ניתן להעריך שכל ראשי המשטר הסתגרו במקלטים. סביר להניח שמאבטחי השליט הזכירו לו את חיסולו של נסראללה מתחת לקרקע בחודש שעבר.
על פי הדיווח, איראן לא תפעל בשטח ישראל אבל תנסה לבצע פיגועים במוסדות יהודיים או לפגוע בתיירים ישראלים בחו"ל. שלושה איראנים נעצרו בסרי-לנקה בשבוע שעבר.
