אור רביד: בית המשפט המחוזי בנצרת קיבל את עמדת הפרקליטות וגזר 9 שנות מאסר על עלי סעאידה ו-12 חודשי מאסר על ממדוח סעאידה תושבי מנשית זבדה שבעמק יזרעאל - בגין מעורבותם בתאונת דרכים קטלנית שאירעה באוקטובר 2022 בכביש 75. בתאונה נהרג רוכב האופנוע מוחמד שלבי ז"ל
סיגריות הוסתרו במשאיות של הסיוע ההומניטרי לעזה
רשות המסים מדווחת כי נתפסו סיגריות שהוסתרו במשאיות של הסיוע ההומניטרי לעזה. הסיגריות מסוג "קורליה" הוסלקו במשטחי עץ שנשאו את הצינורות. ששת המשאיות מעוכבות במעבר
עובדי רשות המעברים של משרד הביטחון, יחד עם בודקי המכס במעבר כרם שלום, סיכלו היום (רביעי) בצהרים ניסיון להבריח כ-1,000 פאקטים של סיגריות בתוך שש משאיות סיוע הומניטארי של קרן החרום הבינלאומית של האו"ם לילדים.

המשאיות, שהגיעו ממצרים בדרכן לרצועת לעזה, נשאו צינורות לתשתיות ביוב. הפאקטים, הכוללים כל אחד עשר חפיסות של סיגריות מסוג "קורליה", הוסלקו במשטחי עץ שנשאו את הצינורות.

לפי המידע המצוי בידי רשות המסים, פאקט סיגריות נמכר בעזה במחיר של כאלף חמש מאות ש"ח. לאור החומרה של ניצול המשלוחים ההומניטרים לצרכי הברחה, נעשתה פניה למשרד החוץ שיפעל בעניין. נכון לשעה זו ששת המשאיות מעוכבות במעבר.
