׳ערוץ 7׳: השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי פרסם אתמול צו המאריך פעם נוספת את דחיית רפורמת הכשרות של מתן כהנא.
מתכון למאפה בצק עלים חגיגי במילוי תערובת בשר משובחת
מחפשים מתכון מושלם לאירוח? המאפה הזה בדיוק בשבילכם! קונכיות בצק עלים פריך במילוי תערובת בשר עסיסית וטעימה. הכנה קלה והתוצאה מדהימה
מתכון למאפה בצק עלים חגיגי במילוי תערובת בשר משובחת / אסתי
המצרכים למאפה בצק עלים חגיגי במילוי תערובת בשר משובחת:
- 1 חבילת בצק עלים
- 13-15תבניות אישיות אלומניום למאפינס
- ביצה למריחה
- שומשום לציפוי
למילוי:
- 800 גרם בשר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- 1 קופסת פטריות חתוכות (לא חובה)
- מעט מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה
- 1 כף צ'ילי מתוק
- 1/2 כפית שום גבישי
אופן ההכנה למאפה בצק עלים חגיגי במילוי תערובת בשר משובחת:
- מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להשחמה
- מוסיפים פטריות ונותנים עוד צריבה קלה
- מוציאים את הבצל הזהוב והפטריות מהסיר טיגון לכלי אחר ושומרים בצד .
- בסיר שטיגנו את הבצל מכניסים בשר טחון ומטגנים היטב היטב עד שהבשר משחים מעט
- מטבלים במעט מלח, רבע כפית כורכום, רבע כפית פפריקה, רבע כפית שום גבישי, רבע כפית פלפל שחור גרוס ולקראת הסוף מוסיפים מעט רוטב צ'ילי
- מערבבים הייטב, מורידים מהאש ומצננים הייטב עד לקירור
- פותחים את בצק העלים ומקמחים אותו מעט
- חותכים את הבצק עלים לריבועים
- מרפדים כל תבנית המאפנס בריבוע בצק וממלאים במילוי בשר
- חותכים מהבצק עלים רצועות דקות (6 רצועות לכל מאפה) ומניחים את הרצועות מעל המילוי בצורת שתי וערב
- רצוי מאוד להקפיא ללילה את המאפה ולאפות אותו במצב קפוא. כך הרצועות נשארות מחוברות לבסיס ויוצא מושלם.
- רצוי להניח את המאפים מעל תבנית של תנור! כך תקבלו אפיה אחידה!
- מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות ואופים עד להשחמה נאה.
- ניתן להגיש את המאפה בתוספת רוטב פטריות – משדרג מאוד!
בהצלחה רבה ובתאבון