מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
בכיר חמאס: לא תהיה הפסקת אש קצרה בתמורה לשחרור חטופים
בכיר בחמאס הודיע כי הארגון דוחה את ההצעה להפסקת אש לטווח קצר תמורת שחרור מספר חטופים: "כבר הבהרנו מה אנחנו חושבים על הרעיון של הפסקת אש זמנית"
בכיר החמאס טאהר א-נונו הודיע כי הארגון דוחה את ההצעה להפסקת אש קצרת טווח בתמורה לשחרור מספר חטופים. הבכיר אמר לסוכנות הידיעות הצרפתית AFP כי החמאס תומך רק בהפסקת הלחימה.
"כבר הבהרנו מה אנחנו חושבים על הרעיון של הפסקת אש זמנית רק כדי לחזור ללחימה אחר כך", אמר טאהר א-נונו.
נזכיר כי במסגרת המתווה החדש שעלה בדיונים בדוחא בתחילת השבוע, הוצע כי תהיה הפסקת אש בעזה במשך 28 יום, ישוחררו כ-8 חטופים ישראלים, וישוחררו כמה עשרות אסירים פלסטינים.
המתווה עלה בפגישתו של ראש המוסד דדי ברנע עם ראש ה-CIA וראש ממשלת קטאר. בישראל מקווים כי יישום עסקה חלקית עשוי להתניע משא ומתן על עסקה כוללת.
