שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
"הגיעו להסכמה": מצרים מקדמת שיחות פיוס בין חמאס לפת"ח
מצרים מקדמת שיחות פיוס בין ארגון הטרור חמאס לבין פת"ח כדי לגבש מנגנון לשליטה ברצועת עזה | גורם בכיר בחמאס: "חמאס ופת"ח הגיעו להסכמה סביב הקמת ועדה שתנהל את הרצועה"
מצרים מקדמת שיחות פיוס בין ארגון הטרור חמאס לבין פת"ח, ובימים האחרונים נציגי משלחות של שני הארגונים היריבים נפגשו בקהיר. פגישת המשלחות עסקה בגיבוש מנגנון לשליטה ברצועת עזה ביום שאחרי המלחמה, כך דיווח רועי קייס ב"כאן חדשות".
גורם מצרי המעורה בפרטים מסר לכאן חדשות כי "הפגישות נועדו בין היתר להביא לחיזור הקשר שבין רצועת עזה ליהודה ושומרון".
לדבריו, בקהיר מודאגים מאוד מהתכניות של ישראל ליום שאחרי המלחמה: "התוכניות הללו נועדו להנציח את הפילוג בין הגדה לבין עזה ולמוטט לחלוטין את פתרון שתי המדינות".
עוד הוסיף כי חמאס השלים עם הרעיון לפיו הוא לא יהיה השליט היחיד בעזה אחרי המלחמה, כאשר מצרים דבקה בצורך שהרשות הפלסטינית תשוב לשלוט בעזה - מה שלטענתו יקדם את פתרון שתי המדינות.
גורם בכיר בחמאס אמר: "חמאס ופת"ח הגיעו להסכמה סביב הקמת ועדה שתנהל את רצועת עזה, תדאג לרווחת התושבים ותטפל בהשלכות המלחמה".
