מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
לראשונה: סיוע הומניטרי נכנס לרצועת עזה דרך נמל אשדוד
אונייה שנשלחה מאיחוד האמירויות לנמל אשדוד כדי להעביר סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה האונייה, הגיע לנמל כשהיא נושאת 2261 משטחי סיוע הכוללים מזון, מים, ציוד רפואי וציוד נוסף
לראשונה באישור ישראל איחוד האמירויות העבירה סיוע לרצועת עזה דרך נמל אשדוד. היום הושלמה פריקה של אוניית MIRA שנשלחה מאיחוד האמירויות לנמל אשדוד כדי להעביר סיוע הומניטרי לתושבי הרצועה האונייה נושאת 2261 משטחי סיוע הכוללים מזון, מים, ציוד רפואי וציוד למיסות והיגיינה.
רועי קייס דיווח בכאן חדשות כי לאחר בידוק ביטחוני הם יועברו לעזה באמצעות משאיות דרך מעבר כרם שלום. מדובר בהרחבה של הסיוע ההומניטרי לעזה מצד איחוד האמירויות שהתבלטה בו מתחילת המלחמה בכמה מישורים.
רק אתמול האמירויות פינתה מעזה מספר שיא של פצועים וחולים שהועברו אליה דרך שדה התעופה רמון. משרד החוץ של איחוד האמירויות הודיע כי פינה של 86 פצועים, רובם ילדים, וחולי סרטן מתוך רצועת עזה יחד עם 124 בני משפחה, בטיסה משדה התעופה רמון בישראל. מדובר בפינוי ה-22 מסוגו.
