מוטי קסטל: השר קרעי: זה רגע המבחן של כולנו. דרושים איזונים ובלמים לגולם שקם על יוצרו. הממשלה חייבת לקבל החלטה עוד היום: אנחנו לא מקבלים את ההתערבות הבוטה של בג״צ בלב־ליבה של סמכות הממשלה. הסמכות להדיח יועצת משפטית היא סמכות הממשלה בלבד על פי חוק. על הממשלה להדיח סופית ובפועל את היועמ״שית, לחסום את כניסתה למשרדי הממשלה ולמנות לאלתר ממלא מקום. עכשיו. רק אם נגיד לא(!) לפסקי דין מנוגדים לחוק של בג״צ, נוכל להציל את הדמוקרטיה הישראלית.
מתכון מנצח לאצבעות שוקולד ולוטוס
מתכון פשוט ומהיר להכנת אצבעות שוקולד ולוטוס מוצלחות, מושלמות לנשנוש, לאירוח או כמתנה מושקעת. הטעם המשולב של השוקולד המריר, ממרח הלוטוס ופצפוצי האורז יוצר חגיגה של טעמים במרקם קריספי הכי טעים שיש
מתכון מנצח לאצבעות שוקולד ולוטוס / אסתי
המצרכים לאצבעות שוקולד ולוטוס:
לבסיס:
- 250 גרם שוקולד מריר (עדיף 60% מוצקי קקאו)
- 3 כפות שמן קנולה
- 2 כפות ממרח לוטוס
- 2.5 כוסות פצפוצי אורז
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כף שמן קנולה
- מעט ממרח לוטוס לחימום (לקישוט)
אופן ההכנה לאצבעות שוקולד ולוטוס:
הכנת הבסיס:
- ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה, תוך ערבוב בין לבין, עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים את ממרח הלוטוס ופצפוצי האורז ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- משטחים את התערובת בשתי תבניות אינגליש משומנות ומכניסים למקפיא למשך 10 דקות.
הכנת הציפוי:
- ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר על אש נמוכה
- מוציאים את התבניות מהמקפיא ומורחים את השוקולד המומס בצורה אחידה על כל משטח האצבעות.
- מחממים מעט את ממרח הלוטוס ומעבירים אותו לשקית זילוף. מזלפים פסים של ממרח לוטוס על גבי השוקולד, ליצירת דוגמה יפה.
סיום והגשה:
- מכניסים את התבניות חזרה למקפיא למשך כחצי שעה, עד שהשוקולד מתקשה.
- חותכים את האצבעות לגודל הרצוי ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון
