יעקב הרשקוביץ: פרסום: הרב הבכיר בש״ס מכחיש, לא תומכים באיזנקוט. זקן מועצת חכמי התורה של ש"ס הרב משה מאיה מכחיש שתומך בממשלה בראשות איזנקוט. הרב התבטא הערב: ״איש לא דיבר איתי מילה על גדי אייזנקוט. לא דיברתי עם אף גורם על הממשלה מאז פרסום התוצאות ביום שלישי. ממציאים בשמי דברים ומפרסמים שקרים. אני מקפיד על מי שכותב דברים בשמי. זה שקר גס. מעולם לא היה כדבר הזה שממציאים שקרים בשמי״.
בציר מעלה אדומים: מחבל השליך בקבוקי תבערה על רכבים, נורה ונעצר
השליך בקבוקי תבערה לעבר כלי רכב חולפים בציר מעלה אדומים הישן ונעצר על ידי שוטרי מחוז ירושלים: בתום חקירת המשטרה, הוגשה לבית המשפט הצהרת תובע וצפוי נגדו כתב אישום
לפני מספר שבועות בשעות הערב, פעלו לוחמי יחידת המסתערבים של מג"ב בשכונת עיסאוויה במזרח ירושלים בעקבות השלכת בקבוקי תבערה לעבר כלי רכב חולפים בציר מעלה אדומים הישן שסיכנו את הנוסעים.
בשלב מסוים, זיהו הלוחמים מחבל כשבידו בקבוק תבערה ובשעת מעשה המחבל השליכו לעבר הציר. הלוחמים חשו סכנה לחייהם ולחיי משתמשי הדרך וביצעו ירי לעברו, ובכך נטרלו את הסכנה. כתוצאה מכך, המחבל נפגע ונמלט מהמקום.

שוטרי תחנת שלם במחוז ירושלים פתחו בחקירה והצליחו להתחקות במהרה אחר המפגע, והוא נעצר על ידם במעורבות בהשלכת בקבוקי תבערה לעבר הציר.
במהלך סוף השבוע, עם סיום החקירה וגיבוש תשתית ראייתית נגד המחבל (17, תושב מזרח ירושלים), הוגשה הצהרת תובע בבית המשפט, בכוונה להגיש נגדו כתב אישום על ידי הפרקליטות.
"משטרת ישראל תמשיך לעצור, לחקור ולפעול למצות את הדין עם מפרי סדר באשר הם ופורעי חוק אלימים שיפגעו או ינסו לפגוע בשלומו, בביטחונו וברכושו של הציבור. ידע כל מי שיסכן את כוחות הביטחון או אזרחים, שהוא מסכן את חייו. כל ניסיון לפגוע בשוטרים או באזרחים, יטופל בנחישות ובכל הכלים שברשותנו".
