אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
תומכת ישראל מובהקת: המועמדת של טראמפ לשגרירת ארה"ב באו"ם
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הציע לחברת הקונגרס אליס סטפניק, את תפקיד שגרירת ארה"ב באו"ם. סטפניק נחשבת לתומכת ישראל גדולה, והצהירה בעבר כי ארה"ב צריכה לסייע לישראל להשיג "ניצחון מוחלט"
הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הציע לחברת הקונגרס הרפובליקנית אליז סטפניק את תפקיד שגרירת ארה"ב באו"ם, כך אמרו שני מקורות ל-CNN. סטפניק היא בעלת ברית חזקה של הנשיא הנבחר וגייסה כספים עבורו.
סטפניק, יו"ר הועידה הרפובליקנית בבית הנבחרים, הייתה במשך שנים אחת מתומכיו הנלהבים של טראמפ בקונגרס. ההופעות שלה במהלך דיוני ההדחה שלו ב-2019 הפכו אותה ל"כוכבת רפובליקנית", כפי שאמר טראמפ עצמו בזמנו.
שוב ושוב היא פעלה למען טראמפ לאחר תבוסתו ב-2020, כשסירבה להכיר בזכייתו של הנשיא ג'ו ביידן - וקידמה את הטענות של טראמפ בנוגע להונאת בחירות.
סטפניק ידועה בעמדות פרו ישראליות מובהקות - והתפרסמה בישראל בעקבות השימוע שהעבירה לראשי האוניברסיטאות בארה״ב, שסירבו לגנות את האנטישמיות במוסדות שלהם.
סטפניק ביקרה בישראל בחודש מאי האחרון ואמרה מספר פעמים כי על ארה״ב לסייע לישראל לנצח במלחמה ללא תנאים כדי ״להשיג את הניצחון המוחלט״.
