מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 15°c
ח' כסלו התשפ"ה | 09.12.2024
תל אביב 15°c
באר שבע 14°c
חיפה 15°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 26°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון יחודי: קיש בטטה ופטריות חלבי

זהו פאי חלבי ומיוחד לאוהבי טעמה המתוק של הבטטה. אפשר לשלב בו סוגי גבינות, ואם אתם לא מחבבים את טעמו של הבצל – אפשר לוותר עליו ולהוסיף עוד פטריות.

מתכון יחודי: קיש בטטה ופטריות חלבי
קיש צילום: שאטרסטוק

לבצק התחתית:

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כף סוכר לפאי מלוח (קיש)
  • 8 כפות חמאה
  •  1/2 כוס מים

 

למלית:

  • 2 בטטות גדולות
  • 1 בצל
  • 1 קופסת פטריות חתוכות
  • 1 קוטג'
  • 1 שמנת חמוצה
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט, אבקת מרק פטריות
  • 1 כוס גבינה צהובה / מלוחה מגורדת
  • 1 ביצה

ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את מרכיבי הבצק לבצק רך, ומשטחים בתחתית חד פעמית עגולה או בתבנית פאי.
  2. מבשלים את הבטטות הקלופות בעודן שלמות עד לריכוך.
  3. מטגנים את הבצל והפטריות. מעבירים לקערה עם השמנת, הקוטג' והגבינה המגורדת. מצננים מעט את הבטטות, פורסים לפרוסות דקות ומוסיפים לבלילת הגבינות. מוסיפים ביצה ומתבלים, ומערבבים לאיחוד.
  4. שופכים את תכולת הבלילה לתבנית עם הבצק.
  5. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
  6. מחממים לפני ההגשה ופורסים למשולשים. ניתן להקפיא.

 צבע אדום

art