אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
שבועיים אחרי גזר הדין: רועי יפרח שהתחזה ללוחם שוחרר מהכלא
בשבעה באוקטובר יצא יפרח לדרום ובהמשך הצטרף לכוחות צה"ל הנלחמים בעזה, אף שמעולם לא שירת בצבא. בסופו של דבר הוא הורשע בעבירה קלה של החזקת נשק בלבד
רק לפני כשבועיים גזר בית המשפט המחוזי בתל אביב 15 חודשי מאסר על רועי יפרח, שהתחזה ללוחם והצטרף לכוחות צה"ל הנלחמים בעזה. מתוך 15 החודשים זה קוזזו ליפרח 11 חודשים שבהם כבר שהה במעצר. היום (שלישי), השתחרר יפרח ממאסרו, ככל הנראה בשחרור מוקדם בשל התנהגות טובה.
יפרח, בן 36 מתל אביב ואבי לשני ילדים, מתנדב איחוד הצלה, יצא בבוקר 7 באוקטובר לעוטף עזה, לקח רובה של לוחם ימ"מ, נכנס באופן חופשי לבסיסי צה"ל והפך ללוחם "מן המניין", למרות שלא שירת יום אחד בצבא. יפרח, שרצה לסייע לכוחות, ניצל את הכאוס ששרר באותם ימים בצה"ל ונכנס עם אחת הפלוגות לעזה ונלחם במחבלים. במהלך שהותו בשטח, נכנס למקומות מסוכנים, תמך בחיילים שנפגעו, ואף הצטלם עם ראש הממשלה נתניהו.
בסופו של דבר, פרקליטות מחוז תל אביב החליטה לחתום עמו על הסדר טיעון מקל, בשל תרומתו והוא הורשע בעבירה של החזקת נשק בלבד, במקום העבירות שבהם הואשם בתחילה ועליהן היה עשוי להישלח למאסר לחמש שנים.
סנגורו של יפרח, עו"ד איתן סבג, טען כי הרשויות צריכות לבקש ממנו סליחה. הוא הוסיף כי ההאשמות החמורות נגדו פגעו בשמו הטוב ומכל כתב האישום החמור כמעט ולא נותר כלום אלא עבירה שולית של החזקת נשק.
