דפנה ליאל: שר המשפטים לשעבר, פרופ׳ דניאל פרידמן, בוועדת החוקה על הצעת החוק לפיצול היועמ״שית - על פי ההצעה, מטבע הדברים הממשלה תהיה מעורבת בבחירת התובע הכללי, והמצב שזה יהיה בשעה שמתנהל משפט כנגד ראש הממשלה, אני רואה רואה אותו כבעייתי. לכן ההצעה שלי היא שהצעת החוק שתתקבל, אני מקווה, כחוק, תיכנס לתוקפה בעוד שנתיים ועד אז נקווה שכל הפרשות יגמרו״.
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש
קציצות בקר עסיסיות ברוטב חרדל ודבש - חגיגה של טעמים בכל ביס! מתכון טעים ופשוט להכנה, מושלם לארוחת משפחה או לאירוח. שילוב מושלם של בשר טחון עסיסי, רוטב חמצמץ-מתוק ועשבי תיבול. והתוצאה? מנה מנצחת שכולם יתלהבו ממנה!
מתכון לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש / שף חיים בורנשטיין
המצרכים לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
לקציצות:
- 1 ק"ג בשר טחון (רצוי שילוב של מספר 2 ו-10)
- 1 בצל גדול
- 1 גזר
- 1 ענף סלרי
- 1 כוס אורז מבושל
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כפית פילדלפיה
לרוטב:
- 2 כוסות ציר בקר
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות דבש
- 4 שיני שום
אופן הכנה לקציצות בקר ברוטב חרדל ודבש:
- לקערה גדולה מכניסים את הבשר הטחון
- מגרדים פנימה את הבצל והגזר וקוצצים דק את הסלרי.
- מוסיפים את התבלינים והאורז ומערבבים טוב טוב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מכניסים את התערובת לקירור להתיצבות במשך כחצי שעה
- בינתיים מכינים את הרוטב
- בסיר מביאים לרתיחה את ציר הבקר
- מוסיפים את החרדל והדבש, השום והצ'ילי ומערבבים טוב טוב.
- כשהנוזלים רותחים מתחילים ליצור קציצות בינוניות ומכניסים לתוך הסיר בגודל של כ 50 -70 גר' ליח'
- במידת הצורך מוסיפים נוזלים לכיסוי כמעט עד לסוף הקציצות.
- מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
הערה: מומלץ לבקש מהקצב שיטחן לכם מס'2 ומס' 10 ביחד. השילוב של זה הוא מעולה.
בהצלחה רבה ובתאבון
