דו"ח וועדת החקירה באוסטרליה על מתקפת הטרור בחוף בונדי בסידני מעלה כי הפיגוע יכול היה להימנע. שבוע לפני האירוע המתוכנן העבירה קבוצת הביטחון היהודית (CSG) התרעה בדוא"ל למשטרת ניו סאות' ויילס על "הסבירות הגבוהה" לתקיפה אנטישמית באירוע. למרות האזהרה, המשטרה סירבה לשלוח שוטרים לאבטח את האירוע, ורק הבטיחה לשלוח סיורים ניידים למעקב תקופתי. "המשטרה אפילו לא ערכה הערכת סיכונים לאירוע והטילה את האחריות העיקרית לאבטחה על המארגנים". בדו"ח מצויין גם העיכוב הקריטי בהגעת הכוחות המיוחדים: היחידות הראשונות הגיעו לזירה 12 דקות לאחר קבלת הדיווח על הירי.
פרסום ראשון: מסתמן כי הרשומות לדיינים יפתחו למועמדים נוספים
מסתמן: חברי הוועדה למינוי דיינים יוסיפו מועמדים נוספים לפרסום ברשומות לבית הדין האזורי ולבית הדין הגדול, זאת לדרישת הרבנים הראשיים וחברי הוועדה מטעם לשכת עורכי הדין
לבקשת הרבנים הראשיים החדשים הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף והגאון רבי קלמן בר ולקראת כינוס הוועדה למינוי דיינים בסבב המינויים הקרוב, תיפתח רשימת המועמדים לדיינות כך שיתאפשר לצרף מועמדים נוספים לתפקיד דיין לבית הדין האזורי ולבית הדין הגדול.
ל'בחדרי חרדים' נודע כי בעקבות פניית הרבנים הראשיים פנתה גם לשכת עורכי הדין באמצעות חברי הוועדה עו"ד יצחק גורדון ועו"ד לירז ראש אל יו"ר הועדה שר הדתות מיכאל מלכיאלי וביקשו לאפשר לכלל חברי הוועדה להוסיף מועמדים.
את בקשתם נימקו השניים וציינו: "הובא לידיעתנו כי יש כוונה לאפשר לרבנים הראשיים החדשים (שזו גם ההזדמנות לברך אותם בברכת ברוכים הבאים) להגיש מועמדים נוספים לדיינות מטעמם, לקראת ישיבות הוועדה למינוי דיינים הצפויות בהמשך. אנו סבורים כי מן הדין לאפשר גם לשאר חברי הוועדה להגיש שמות נוספים של מועמדים לפי החוק".
"יתרה מזאת", הם מוסיפים, "ככל שתיפתח הרשימה אזי אנו סבורים כי לאור שינוי הנסיבות, יש לבחון הוספת שמות לרשימת המועמדים לפני כינוס הוועדה. בין היתר, לאור חלוף הזמן, הדרישה של מועמדים רבים נוספים להיכלל ברשימה וכן העובדה כי הליך הפרסום ברשומות נעשה בעבר בחופזה ויש מקום לשפר ולתת הזדמנות שווה למועמדים רבים יותר".
לסיום כתבו: "אנו סבורים כי מן הראוי ליתן דגש על שקיפות מלאה אל מול חברי הוועדה ולא להגיע למצבים בהם פעולות הקשורות לוועדה לא מתואמות עם חברי הוועדה".
כאמור, לאור הבקשה ותקדימי העבר, מסתמן כי האפשרות להוספת מועמדים תיפתח לכלל חברי הוועדה.
