איתי גל-און: במועצה האזורית חבל אילות מסרו בתגובה: "הגבול עם ירדן באזור הערבה הדרומית ממשיך להיות אוטוסטרדה של רחפנים והברחות של סמים וכלי נשק, והזרם רק מתגבר. החשש שלנו הוא שתשתית שמשמשת לפעילות פלילית תשמש בעתיד לפעילות טרור - ואסור שזה יקרה". המועצה קוראת לצה"ל ומשרד הביטחון להבין את היקף התופעה ולהגדיל את אמצעי הגילוי והמניעה של רחפנים והברחות
סגן השר מקלב: "אנו פעולים בחקיקה גם באמצעות חוק המעונות"
גם לאחר פשרת ביהמ"ש - סגה״ש מקלב מבהיר בראיון ביתד נאמן: ״למרות פשרת בית המשפט אנו פועלים בחקיקה באמצעות חוק המעונות שעומד על השולחן כעת כדי שיהיה סבסוד למעונות היום גם לאחר תקופת פשרת בית המשפט״
ביהדות התורה לא מורידים את חוק המעונות של ח״כ ישראל אייכלר מסדר היום ומבהירים כי ינסו לחוקק אותו במידה ולא יספיקו לחוקק את חוק הגיוס בשלושת החודשים הקרובים שאחריהם תפקע הארכה שבג"ץ נתן השבוע.
בראיון ל'יתד' אמר סגן השר אורי מקלב: "אנו פועלים בחקיקה הן באמצעות חוק הגיוס והן באמצעות חוק העונות שעומדים על השולחן כדי שהבסוד יוכל להמשיך גם אחרי תקופה זו".
מקלב הבהיר כי העברת חוק הגיוס תהיה המלך הטוב ביותר, "שכן ברגע שהוא יחוקק, גם גזירת המעונות בטלה ומבוטלת".
עוד אמר סגן השר: "בישיבת הממשלה ובוועדות השרים אני אומר כל העת שהפסקת סבסוד מעונות היום תביא לירידה משמעתותית בתעסוקה. ברור לכל דעת שהיא תביא למצב בו נשים חרדיות לא ייצאו להתפרנס או חמור מכך שילדים ילכו למשפחתונים שאינם מפוקחים".
