מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 28°c
אשדוד 22°c
ו' כסלו התשפ"ה | 07.12.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 21°c
ירושלים 18°c
בית שמש 22°c
בני ברק 28°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

כשקר בחוץ – חם בפנים: מרק עדשים כתומות, עשיר במיוחד!

מה אוכלים כשמגיעים הביתה ביום קפוא במיוחד? מרק עדשים כתומות עם מלא דברים טעימים שיחממו את הלב ואת הנפש ויעניקו לכולם תחושה ביתית שאי אפשר להעתיק!

כשקר בחוץ – חם בפנים: מרק עדשים כתומות, עשיר במיוחד!
מרק עדשים כתומות צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 2 בטטה
  • 3 גזרים
  • 3 קישואים
  • 3 תפו"א
  • כוס עדשים ירוקות / כוס חומוס משימורים
  • בצל גדול
  • תבלינים: כף מלח, פלפל, כף אבקת מרק, כף אבקת בצל / פטריות
  • מומלץ: גבעול סלרי נקי וקצוץ

אופן ההכנה:

  1. נשרה את את סוגי העדשים במים חמים.
  2. נחתוך את הבצל לקוביות ונטגן עד לשקיפות חלקית.
  3. נקלף את הירקות ונחתוך לקוביות בינוניות, נוסיף לבצל
  4. נוסיף את העדשים והחומוס (משימורים) ונתבל
  5. נוסיף מים רותחים עד לכיסוי ונערבב קלות
  6. נרתיח למשך כשעה: חצי שעה על אש גבוהה וחצי שעה על אש בינונית – מכוסה כל הזמן.
  7. אפשר להוסיף גבעול סלרי קצוץ לטעם עשיר במיוחד!
  8. נוודה שהמים לא מתאדים ונוסיף לפי הצורך.

בתיאבון וחורף בריא!

 צבע אדום

art