איתי בלומנטל: דיוחנו הערב: ישראל צפויה להגיב על שיגור רחפן הנפץ של חיזבאללה שפגע הלילה בכלי הנדסי של צה"ל סמוך לרכס עלי טאהר ברצועת הביטחון הישראלית בדרום לבנון. בשעות האחרונות, בצה"ל מקיימים הערכות מצב, והכינו מספר אפשרויות תגובה: מתקיפה מהאוויר ועד פעולות ממוקדות- למשל נגד המחבלים ברכס עלי טאהר- שיועברו לאישור הדרג המדיני. המנגון האמריקני יעודכן. אחת האפשרויות היא לבצע פעולות שנדחו בתקופה האחרונה, פעולות שנחשבות "לרגישות", בעקבות דרישה של ממשל טראמפ שלא להסית קשב לזירה הלבנונית כל עוד ארה"ב היתה עסוקה בהסלמה מול איראן. גורם ישראלי אומר לנו הערב שלישראל זכות להגיב על פגיעת הרחפן הלילה, גם במסגרת ההסכם שנחתם עם ממשלת לבנון, הסכם שמאפשר לצה"ל לפעול נגד חיזבאללה במקרה שיפר את הפסקת האש.
אחרי המכתב נגד בחורי הישיבות: מנכ"ל מפלגת נעם נגד הציונות הדתית
מנכ”ל מפלגת נעם, שלח מכתב גלוי למנכ”ל מפלגת הציונות הדתית, בעקבות דבריו נגד הציבור החרדי שאינו משרת בצה”ל. "דבריך, לפיהם לומדי התורה ‘שותים קפה בכולל’, מקוממים ופוגעים לא רק בלומדי התורה החרדיים" כתב
אלקנה באב"ד, מנכ"ל מפלגת נעם, שלח מכתב גלוי ליהודה ולד, מנכ"ל מפלגת הציונות הדתית, בעקבות דבריו נגד הציבור החרדי שאינו משרת בצה"ל.
כזכור, ולד אמר, בין היתר: "כשאני נלחם, והילדים שלי לא יודעים מה קורה איתי ואני מוסר את נפשי, יושבים אנשים על הברזלים במאה שערים או בכולל ושותים קפה. זה ניתוק אדיר".
במכתבו כתב באב"ד: "כחייל מילואים שסיים זה עתה סבב לחימה נוסף בלבנון, אני מזדהה עם תחושת המסירות שתיארת. אבל דבריך, לפיהם לומדי התורה ‘שותים קפה בכולל’, מקוממים ופוגעים לא רק בלומדי התורה החרדיים, אלא גם בעקרונות שגדולי ישראל, ובראשם הרב צבי יהודה קוק, דגלו בהם".

באב”ד ציטט את הרב צבי יהודה קוק זצ”ל: "הישיבות אינן רק מקום לימוד בלבד, אלא המשך תורה שבעל-פה, והמשך חיוניות נשמת האומה. קיום הישיבות אינו רק עניינם של אנשי מקצוע בלבד. האינטרס שלנו, האינטרס של כולנו, של כל כלל ישראל הוא תקומת הצבא ותקומת התורה".
עוד ציטט באב"ד: "אין להעלות על הדעת סידור עניינים אלה מתוך כפייה. כל סיטונות אסורה… אבל אם יעלה על הדעת לסדר כפייה סיטונית-כללית, זה יהיה אסון למדינה".
באב"ד סיכם את דבריו: "דווקא בעיצומה של מלחמה, עלינו להיזהר שלא לפורר את האחדות הפנימית בעמנו. קמפיינים מפלגים והכללות כלפי לומדי התורה אינם מביאים תועלת אלא פוגעים במרקם החברתי שלנו".
לסיום, קרא באב"ד לוולד: "אני קורא לך לחזור בך מדבריך ולהכיר בחשיבותם של לומדי התורה. אלו לא ‘פטורים’, אלא חלק בלתי נפרד מהמאמץ הלאומי".
