רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
"אפילו הכספומטים לא מזהים": מיליוני דולרים מזויפים מוצפים בטורקיה
שטרות מזויפים איכותיים מטלטלים את טורקיה: זיופים מתוחכמים של שטרות דולר, בשווי של כמיליארד דולר, מציפים את השוק הטורקי. איכות הזיופים כה גבוהה, עד כי מכונות בנקאיות וכספומטים מתקשות להבחין בהם
טורקיה מתמודדת עם משבר כלכלי חמור בעקבות גילוי היקף חסר תקדים של שטרות דולר מזויפים, המוערך בכ-600 מיליון דולר. כך על פי דיווחים של אתרים שונים בטורקיה. ההערכה היא כי היקף הזיופים עשוי לחצות את המיליארד דולר.
מכונות זיהוי בנקאיות וכספומטים מתקשים להבדיל בין השטרות המזויפים לבין השטרות האמיתיים, מה שמקשה על איתור הזיופים.
כתוצאה מכך, עסקים רבים בטורקיה, ובמיוחד באזורי תיירות, הפסיקו לקבל שטרות של 50 ו-100 דולר. המצב משתק את מערכת המסחר במטבע זר ומחריף את המשבר הכלכלי שכבר סובלת ממנו טורקיה, הכולל אינפלציה גבוהה ותנודות במטבע המקומי.
הרשויות הטורקיות פתחו במרדף נרחב אחר הרשת העומדת מאחורי זיוף השטרות, ועצרו מספר חשודים כחלק מחקירה מקיפה. אך הזיופים כבר הסבו נזק כבד לכלכלה המקומית. המצב מעלה שאלות קשות בנוגע ליעילות מערכות האבטחה הפיננסיות בטורקיה ומחזק את החשש מפני פגיעה נוספת בביטחון הכלכלי של המדינה.
