שר הביטחון ישראל כ"ץ: רה"מ בנימין נתניהו ואני מובילים מדיניות ברורה שקובעת שצה"ל יישאר באזורי הביטחון בלבנון, בסוריה ובעזה - ללא הגבלת זמן - כדי להגן משם על הגבול והיישובים הישראלים מול גורמים ג’יהאדיסטים. השטח יהיה פנוי מתושבים מקומיים וכל תשתיות הטרור, מתחת ומעל לפני הקרקע - כולל הבתים בכפרי המגע ששימשו כמוצבי טרור - ייהרסו. זהו הלקח העיקרי מאירועי ה-7 באוקטובר. תפיסת השטח ואזורי הביטחון הם אחד ההישגים הגדולים של צה"ל במלחמת התקומה תחת החלטות והכוונת הדרג המדיני. לכן אנחנו מתנגדים לנסיגת צה"ל מלבנון - למרות כל הלחצים הקיימים ושעוד יהיו. רה"מ נתניהו הבהיר את הדברים לנשיא ארה"ב טראמפ ולבכירים אמריקאים נוספים, וגם אני הבהרתי את זה אתמול לשר המלחמה האמריקאי פיט הגסת'. צה"ל מתקף את העמדה הזאת ברמה המקצועית הביטחונית. אם יש גורמים באופוזיציה שמאתגרים את תפיסת הביטחון הזאת ותומכים בנסיגת צה"ל - שיקומו ויגידו את הדברים כדי שהציבור יוכל לשפוט בין העמדות. אנחנו לא נתפשר על האינטרס הביטחוני העליון של ישראל וההגנה על אזרחינו ולא ניסוג מאזורי הביטחון. אם איראן תתקוף את ישראל בשל אירועי לבנון - נתקוף אותה בכל העוצמה ונמחיש לה היטב את פערי הכוחות. אנחנו מחויבים רק לאזרחינו ולביטחון מדינת ישראל.
תואר חדש לקשיש ברזילאי: האדם המבוגר החי בעולם
ז'ואאו מרינו נטו, קשיש ברזילאי הפך לאדם המבוגר ביותר בעולם, בן 112 שנים וחודשיים ומייחס את חייו הארוכים ל"להיות מוקף באנשים טובים". ביום שני האחרון הלך לעולמו מי שהיה הגבר המבוגר ביותר בעולם וחגג רק לפני כשבוע יום הולדת 112 בבית האבות שלו בליברפול - אנגליה
גבר ברזילאי הוגדר רשמית כאדם המבוגר בעולם לאחר מותו של ג'ון אלפרד טיניסווד מבריטניה ביום שני האחרון. טיניסווד הלך לעולמו ביום שני האחרון בסאות'פורט בגיל 112 חודשים ספורים לאחר ששבר את שיא גינס.
בעל התואר החדש הוא כעת ז'ואאו מרינו נטו, בן 112 שנים וחודשיים. משיאי גינס נמסר: "תגידו שלום לאדם המבוגר החדש בעולם, ז'ואאו מרינו נטו מברזיל, בגיל 112 שנים וחודשיים".
עוד נאמר בהצהרה: "גבר ברזילאי הוא האדם החי המבוגר ביותר בעולם לאחר מותו של ג'ון טיניסווד הבריטי בגיל 112. ז'ואאו מרינו נטו מתגורר בברזיל".
האיש נולד בסיארה - ברזיל, ב-5 באוקטובר 1912, הוא הוכר בעבר כאדם החי המבוגר ביותר בברזיל ובאמריקה הלטינית. הוא גם עכשיו האדם האחרון שנולד ב-1912.
יש לו שישה ילדים חיים, 22 נכדים, 15 נינים ושלושה בני נינים. ז'ואאו הפך לאדם החי המבוגר ביותר באמריקה הלטינית בגיל 111 שנים, 180 ימים לאחר מותו של חואן ויסנטה פרז מורה הוונצואלי בן ה-114, ב-2 באפריל 2023.
האישה החיה המבוגרת ביותר בעולם כיום היא טומיקו איטוקה היפנית, בת 116.
