באבק יצחקי, כתב 'איראן אינטרנשיונל', ברשת ב: "חיסול לאריג'אני לא יפיל את המשטר. איראן מנוהלת על ידי משמרות המהפכה ועדיין לא רואים שם סדק. השאלה מה יעשו עכשיו תושבי איראן. עבורם חיסולו של מפקד הבסיג' חשוב יותר. הוא האיש שנתן את הפקודה לטבוח במפגינים"
סערה בקבינט: "לדחות את עדות נתניהו, מפקירים את הביטחון"
עימות קשה בין השרים ליועמ”שית: השר בן גביר: “תדחי את משפט נתניהו. את מפקירה ביטחונית את המדינה" - היועמ”שית בתגובה: “זו התערבות פוליטית” | כל הפרטים
פיצוץ בין שרי הקבינט ליועצת המשפטית לממשלה אמש (מוצ"ש) בדיון בקבינט המדיני ביטחוני.
בנוכחות ראש הממשלה נטל השר בן גביר את רשות הדיבור ראשון, ולאחר שהתייחס לסוגיות הביטחוניות הוסיף ואמר: ״אני יודע שמה שאני אומר עלול לעלות לי בחקירה נוספת. השעה כמה דקות לפני חצות. ראש הממשלה יהיה כאן עד לפנות בוקר וגם מחר. זו לא רק התנהלות אטומה שלא להסכים לדחיית המשפט ולאפשר לראש הממשלה לנהל את המערכות, אלא זו הפקרות מצד היועמ”שית. גלי מפקירה את ביטחון ישראל״.
השר יריב לוין אמר: ״אני מצטרף לשר בן גביר. דיון רונאל פישר נמשך כבר תשע שנים, וכאן היועצת לא מוכנה לדחות משפט שבלאו הכי יימשך עוד שנים. אני דורש ממך לדחות״.
השרה מירי רגב אמרה: ״אני רוצה לפנות ללב של היועמ”שית. אפילו מג”ד או מ”פ דוחים להם דיונים. ראש הממשלה מנהל מלחמה״.
השרה גילה גמליאל אמרה: ״זו אי הבחנה בין עיקר לטפל. זה לא עניין פרסונלי אלא עניין של אמון הציבור במערכת. אני מבקשת שתורי על דחייה״.
השרה אורית סטרוק: ״בגלל יומולדת לפרקליטים, לסנגורים או לשופטים כבר דחו משפטים. אני מבקשת שנעלה את זה כהחלטה״.
השר סמוטריץ’: ״בואו נקבל החלטה״. השר כ”ץ: ״אני אומר לך בסגנוני – בואי נדחה״.
היועמ”שית גלי בהרב מיארה נטלה את זכות הדיבור ואמרה בזעם: ״זו לא סוגיה לקבינט! יש לראש הממשלה סנגורים, והם מדברים בשמו. זו התערבות פוליטית. לקבינט אסור לדון בזה״.
השר בן גביר תקף בתגובה: ״עכשיו את גם מכתיבה לקבינט? אנחנו נדון, ואני מבקש שנקבל החלטה ונפנה אותה לבית המשפט״.
