רועי קייס: ערוץ אל-חדת׳ הסעודי מדווח ממקורותיו, כי סבב ראשון של מו"מ טכני ישיר בין וושינגטון וטהראן יתקיים מחר בשוויץ. המקורות הוסיפו כי השיחות בין איראן וארצות הברית יתקיימו בציריך שבשוויץ. המקורות ציינו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול היבטים משפטיים שקשורים להסרת הסנקציות המוטלות על איראן. המקורות הבהירו, כי המו"מ הטכני בין איראן וארה"ב יכלול את סוגיית הכספים והנכסים האיראנים המוקפאים בקטר. המקורות הדגישו, כי המו"מ הטכני יכלול את סוגיית הגרעין האיראני. עוד צויין כי קטר ופקיסטן ישתתפו בשיחות ובחלק מישיבות המו"מ ישתתפו טורקיה וסעודיה. בדיווח מוזכר גם שבישיבות המו"מ שאינן פומביות ידונו בסוגיות הקשורות ללבנון וחזבאללה
ראש ה-FBI הודיע על התפטרותו הקרובה
מנהל ה-FBI כריסטופר ריי, הודיע על התפטרות. הוא אמר לעובדי הלשכה שלו כי הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הצהיר בפומבי על רצונו להחליף אותו
כריסטופר ריי, מנהל ה-FBI הודיע כי פרוש מתפקידו. ההודעה מגיעה לאחר שהנשיא הנבחר דונלד טראמפ הודיע על כוונתו להחליף אותו בקאש פאטל. ריי יפרוש לפני תום כהונתו. הוא אמר לעובדי הלשכה שלו כי הנשיא הנבחר טראמפ הצהיר בפומבי על רצונו להחליף אותו.
כזכור ה-FBI חקר את טראמפ, כולל חיפוש באחוזה שלו במאר-א-לאגו לאיתור מסמכים מסווגים. "אני מאוד לא מרוצה מהדברים שהוא עשה", אמר השבוע טראמפ.
הודעה מגיעה לאחר שטראמפ אמר בסוף נובמבר כי בכוונתו למנות את קאש פאטל, לנהל את ה-FBI, ויותר משנתיים לפני שתפוג כהונתו של ריי בת 10 השנים.
"אחרי שבועות של מחשבה מדוקדקת, החלטתי שהדבר הנכון עבור הלשכה הוא שאשרת עד סוף הממשל הנוכחי בינואר ואז לפרוש", אמר ריי לאנשיו.
"המטרה שלי היא לשמור על הפוקוס על המשימה שלנו - העבודה הכרחית למען העם האמריקאי מדי יום", אמר ריי. "לדעתי, זו הדרך הטובה ביותר להימנע מלגרור את הלשכה עמוק יותר לתוך מאבק, תוך חיזוק ערכים ועקרונות חשובים כל כך לאופן בו אנו עושים את עבודתנו".
