אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
ח״כ צבי סוכות ביצע 'סיום' למסכת בבא בתרא במליאת הכנסת
ח״כ צבי סוכות ערך סיום נרגש על מסכת בבא בתרא מעל בימת מליאת הכנסת. הסיום נערך בשעה 04:30 לפנות בוקר
ח״כ צבי סוכות ערך סיום מסכת בבא בתרא על בימת מליאת הכנסת, תוך שהוא קורא את נוסח ה״הדרן עלך״ המסורתי.
את מסכת בבא בתרא למד ח״כ סוכות במסגרת לימוד הדף היומי בו הוא מתמיד.
טרם סיום המסכת אמר ח״כ סוכות כי ״לפני 101 שנה הכריז הרב מאיר שפירא על רעיון הדף היומי. מאז ועד היום בכל פינה בעולם ובכל שעה מסביב לשעון תוכל למצוא יהודים שלומדים את הדף היומי״.
״חברים טובים שלי למדו השנה ברפיח ובסג'עיה, בג'באליה ובאל חיאם, תלמידי חכמים גדולים שכל זמנם בתורה ויהודים עובדים כמוני שזו טעימת הנצח היומית שלהם. רבע מיליון יהודים שלומדים יחד בקצב אחד את הש"ס הבבלי, הספר האחרון עליו הסכימו היהודים זה אירוע שאין שני לו בעולם״.
״ובנימה אישית״, הוא הוסיף, ״העבודה בכנסת חשובה מאוד ואני חלילה לא מתלונן על הזכות לשרת פה, אבל היא גם תובענית מאוד והנה אנחנו פה ב-4 וחצי לפנות בוקר כשמחר יש לו"ז מלא וגם לא מעט חברי כנסת שמסיימים היום את המסכת הארוכה בש"ס - בבא בתרא״.
״והאמת היא שאפילו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו. זה באמת אפשרי. מחר מתחילים מסכת סנהדרין שהיא מסכת כיפית ויחסית קלה ללימוד. זה הזמן לקפוץ לעגלה ולקבל הכרות מעמיקה עם צורת החשיבה של חז"ל, ההלכות, מושגים ביהדות, אגדות, וכמובן צורת השיח. רגעים של נצח. זה הזמן להצטרף״.
לסיום הוא הסביר על הסוגיה האחרונה במסכת. ״הגמרא מביאה מחלוקת בין שמואל לרב נחמן האם כל ערב בהלוואה צריך לעשות קניין כלשהו כדי שהנכסים שלו ישתעבדו להלוואה או רק במקרים מיוחדים ומסיימת בהלכה: והלכתא ערב בשעת מתן מעות לא בעי קנין, אחר מתן מעות בעי קנין. ערב דבית דין לא בעי קנין דבההיא הנאה דמהימן ליה גמר ומשעבד ליה״.
לדבריו, ״הגמרא מסיימת את המסכת באמירה שאדם מוכן לשעבד את הנכסים שלו תמורת ההנאה שבית דין סומכים עליו. מברך את כולנו שנזכה לסמוך יותר אחד על השני. זה לגמרי אפשרי. הדרן עלך גט פשוט וסליקא לה מסכת בבא בתרא״.
