מוטי קסטל: תוצאות סופיות רשמיות של הבחירות לליכוד העולמי הערב: ביטן 740 קולות חגואל 685 זוהר 698 חיים כץ 568 קרעי 191 שימו לב שאלו רק מחצית הקולות, (צירי ישראל) מכיוון שחמישים אחוזים מהצירים שייכים למדינות בחו"ל. ממה שאני שומע, מתנהל כעת מו"מ בין ביטן שניצח בארץ לחגואל ששולט ללא עוררין בבחירות לצירי חו"ל, לגבי חלוקת התפקידים ושיתוף פעולה עתידי במוסדות הלאומיים. מכה קשה לחיים כץ שסיים במקום הרביעי בלבד.
פורסמו ממצאי התחקיר של ליל ה-7 באוקטובר
ממצאי התחקיר שבחן את תפקוד צמרת צה"ל בלילה שבין ה-6 ל-7 באוקטובר נחשפים. הערכת המצב החלקית שעות לפני הטבח, וזו שהייתה יכולה לשנות את התמונה.

תחקיר ליל מתקפת 7 באוקטובר הושלם, הממצאים שיוצגו לרמטכ"ל הרצי הלוי פורסמו. הממצאים, יוצגו כבר מחר, וזאת על רקע דרישת שר הביטחון כ"ץ להשלים את התחקירים עד סוף חודש ינואר. בכך, כ"ץ מסמן לרמטכ"ל את המועד שבו יסיים את כהונתו. הממצאים פרסמנו ב"מהדורה המרכזית" ערוץ 12.
מה קרה בליל הטבח?
הרמטכ"ל התעורר וקיבל עדכון מודיעיני. הוא ביקש שיחה עם המפקדים. בשעה 4:00 לפנות בוקר הוא משוחח עם מפקד פיקוד דרום וראש אגף המבצעים.
הלוי קיבל מהם עדכון על המודיעין הקיים, והם שקיפו לו את ההנחיות שניתנו ברמתם. הלוי באותו רגע מתרשם שהם "באירוע". הערכת מצב נוספת מתקיימת ב-8 בבוקר. במודיעין שהוצג לו - אין סימן למה שקרה בפועל.
הכשלים שעלו
הרמטכ"ל שגה כשלא הנחה לקיים הערכת מצב מלאה. חלק מהמודיעין שעלה בהערכת המצב - לא היה מוכר למשתתפי השיחה. המידע שהתקבל לא הצביע על מתקפה בטווח הזמן המיידי.
ניר דבורי דיווח ב-N12, כי אם הערכת המצב בהשתתפות כלל הגורמים הייתה מתקיימת, היה ניתן למצוא במערכות מידע מודיעיני וסימנים מעידים שיצביעו על אירוע אחר שקורה. בסבירות גבוהה, היו מתקבלות החלטות אחרות. לכן הרמטכ"ל החליט באותו הבוקר, כשכבר היה מאוחר מדי, לקיים הערכת מצב נוספת.