עמיחי שטיין: דיווחנו במהדורה ב-i24NEWS בתום פגישת טום ברק ונתניהו: 2 גורמים אומרים לנו - ישראל וארה"ב הגיעו להסכמות בעניין המשך הרצון הישראלי לפעול בסוריה נגד איומים, ולגבי המשך המו"מ עם סוריה על ההסכם הבטחוני אחד הגורמים: "כל צד כעת מבין את מה שעליו לעשות"
בישראל מחככים ידיים: תנועת פת"ח אוסרת על פעילות ערוץ אל-ג'זירה
ההחלטה מתקבלת בעקבות עימותים בין מנגנוני הביטחון הפלסטינים לחמושים בג'נין, בטענה שהערוץ מסית ומפיץ סכסוכים
תנועת פת"ח הודיעה היום (שני) כי היא אוסרת על פעילות ערוץ אל-ג'זירה בשטחי "הגדה המערבית", בעקבות טענות כי הערוץ "מפיץ סכסוכים ומסית", כך פורסם בוואלה.
ההחלטה מגיעה על רקע המאבק המתמשך בין מנגנוני הביטחון הפלסטינים לבין חמושים בג'נין המזוהים עם הג'יהאד האיסלמי. נמסר כי ההוראה כוללת את הערים ג'נין, טובאס, שכם, טולכרם, קלקיליה וסלפית, שבהן אסור לערוץ לפעול.

המתח בג'נין, ובפרט במחנה הפליטים בעיר, עומד במרכז העימותים המתמשכים בין כוחות הביטחון הפלסטינים לבין קבוצות חמושים. העימותים, שנמשכים כבר כשלושה שבועות, גרמו לתגובה חריפה מצד פת"ח, המאשימה את אל-ג'זירה בתמיכה בחמושים ובליבוי המתח המקומי.
בהודעה רשמית מטעם פת"ח נמסר: "החלטנו למנוע את כניסת ערוץ אל-ג'זירה לאזור, ומזמינים את הציבור להימנע מלהתייחס לערוץ הזה בשום צורה. אל-ג'זירה ממלאת תפקיד מסוכן בפלסטין, בכך שהיא מפיצה שנאה ומסיתה למלחמת אחים. הערוץ עומד לצד פורעי חוק ומנסה להציג אותם כגיבורים הנלחמים בכיבוש."
