מתן יעקב: תחזית מזג האוויר | עלייה בטמפרטורות: אחרי חג חם מהרגיל היום נחווה עלייה נוספת בטמפרטורות. תנאי הרחצה בים יהיו נוחים עם גלים בגובה 60-30 ס"מ ורוחות צפון-מערביות שינועו ב-20-10 קמ"ש. ממחר ירידה בטמפרטורות שצפויה להימשך כמעט עד הסופ"ש
שגריר ארה"ב נגד הדו"ח שביקר את המצב בעזה: "חוסר אחריות"
"הסוכנות להתרעה מפני רעב" פירסמה דו"ח בו נטען כי בקרוב עשוי להתפתח מצב חמור בצפון רצועת עזה. שגריר ארה"ב לו תקף: "בזמנים שמידע לא מדויק גורם לבלבול והאשמות, זהו חוסר אחריות להוציא דו"ח כזה"
הלילה (שני) פורסם דו"ח של "הסוכנות להתרעה מפני רעב", סוכנות של הממשל האמריקני, שתקף את ישראל בעקבות המצב ההומניטרי ברצועת עזה - והזהיר מהחמרה במצב בצפון הרצועה, כך דווח ב"ישראל היום".
לפי הדו"ח, "אם אספקת המזון תישאר מנותקת ממחוז צפון עזה, סביר להניח שהשילוב של רעב ומחלות, ידחוף את התמותה לרמה הגבוהה משני אנשים ביום על כל 10,000 נפש והיא תעמוד בקריטריון השלישי לרעב".
שגריר ארה"ב בישראל ג'ק לו ביקר בחריפות את פרסום הדו"ח, והגיב: "בזמנים שמידע לא מדויק גורם לבלבול והאשמות, זהו חוסר אחריות להוציא דו"ח כזה".
"הדו"ח שפורסם על ידי FEWS NET, מסתמך על נתונים מיושנים ולא מדויקים. עבדנו בשיתוף פעולה הדוק עם ממשלת ישראל והאו"ם, כדי לספק גישה טובה יותר לנפת הצפון (בעזה), וכעת ניכר כי האוכלוסייה האזרחית בחלק זה של עזה היא בטווח של 7,000-15,000 (נפש), ולא 65,000-75,000, עליו מתבסס דו"ח זה", נמסר מטעמו.
"אנו עובדים יום ולילה עם האו"ם ושותפינו הישראלים, כדי לענות על הצרכים ההומניטריים - שהם גדולים. הסתמכות על נתונים לא מדויקים היא חסרת אחריות", חתם השגריר לו בתגובתו החריפה.
