אסף רוזנצוייג: דיווח ברויטרס- מדינות המפרץ לוחצות על טראמפ להמשיך את התקיפות באיראן ואפילו להגביר את הלחץ. למה זה חשוב? מפני שזה סותר את ההערכה כי אם איראן תמשיך לתקוף במדינות המפרץ הן ינסו לכפות על טראמפ לסיים את המלחמה ולחזור לשגרה. החשש המרכזי במפרציות כפי שעולה מהדיווח הוא שהמלחמה תסתיים ואיראן תישאר עם יכולת צבאית להמשיך ולאיים עליהן בעתיד, והדרישה העיקרית כעת מטראמפ היא לפגוע ביכולתה הצבאית של טהראן וביכולתה להתעצם מחדש.
בישראל מתכוננים לתקיפה משמעותית בתימן שתהווה עליית מדרגה
בצבא מכינים תוכניות אגרסיביות הרבה יותר מהתקיפות עד כה ומגדילים את בנק המטרות. בכיר ישראלי: החות'ים החליטו להגדיל באופן משמעותי את מתקפותיהם
ברקע המשך השיגורים מתימן, בצה"ל מתכוננים לתקיפה משמעותית שתהווה עליית מדרגה של ממש בלחימה כנגד החות'ים. לפי הפרסום של 'כאן 11' הערב (שלישי), בצבא מכינים תוכניות אגרסיביות הרבה יותר מהתקיפות עד כה ומגדילים את בנק המטרות. התקיפה שנשקלת תהיה התקיפה הישראלית הרביעית בתימן.
בכיר ישראלי אמר הערב ל'כאן חדשות' כי החות'ים החליטו להגדיל באופן משמעותי את מתקפותיהם נגד ישראל, ואף ירו שלושה טילים בליסטיים מאז סוף השבוע, באופן עצמאי ולא כהנחייה מאיראן. לכן, לדבריו, יש להמשיך ולתקוף שם.
בתוך כך, בצה"ל פרסמו הערב הודעה על סיום התחקיר המבצעי של פגיעת הטיל הבליסטי ביפו בשבת בלילה, אירוע שבו נפצעו באורח קל 16 בני אדם. בתחקיר עלה כי ההתרעה הופעלה באיחור "מסיבות שלא ניתן לפרט אודותיהן", כך נמסר מדובר צה"ל. לצד זה הודגש בהודעה כי הלקחים נלמדו והופקו.
בעקבות התחקיר, שכלל תחקור אירועים נוספים של נפילות חלקי מיירט בשטח הארץ, הוחלט להתאים את איזורי ההתרעה, ולכן מעתה והלאה יופצו באירועים דומים התרעות באיזורים נרחבים יותר.
